Hlavní obsah

Hokejisté Kladna zničili Litvínov, ten počtvrté v řadě prohrál

KLADNO

Kladno vyhrálo a šéf Jaromír Jágr, který se dnes v noci vrací do NHL, může v klidu nastoupit za Philadelphii proti Bostonu. Rytíři v předehrávce devátého kola hokejové Tipsport extraligy porazili Litvínov 4:1. Hosté nedokázali zvítězit ve čtvrtém utkání v řadě, naopak Kladno se bodově dotáhlo na první Zlín, oba týmy mají shodně patnáct bodů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Marek Hovorka z Kladna (uprostřed) se snaží překonat litvínovského brankáře Petra Fraňka.

Článek

Litvínovský brankář Petr Franěk nastoupil v letošní sezóně poprvé od začátku utkání, zatím odchytal jen dvě třetiny. A start na Kladně neměl ideální. Už ve druhé minutě ho překonal Michal Lukáč. Za sedm minut hosté prohrávali už o dva góly. Jaroslav Kalla se dostal před branku, počkal si, vyšachoval Fraňka a poslal puk do prázdné branky.

Hned z protiútoku mohl snížit Robin Hanzl, ale jeho blafák nevyšel, Jan Chábera stále držel čisté konto. Rytíři poté měli šanci v přesilovce, ale třetí radost domácích se nedostavila. Další příležitosti přitom měli.

Kucher v jedenácté minutě, Tomanova střela od modré čáry, Hovorkův únik a Litvínov nestíhal, domácí se střídali před Fraňkem jako při dni otevřených dní.

Hokejisté Kladna se radují z branky v utkání proti Litvínovu.foto: ČTK/Roman Vondrouš  

Lukeš trefil v přesilovce šibenici 

Hosté se ale přece jen dočkali. Rozhodčí jim umožnili hrát dvojnásobnou přesilovku, na snížení měli 61 sekund. Stačilo patnáct a rána z kruhu Františka Lukeše se uchytila, skončila v šibenici. Navíc Litvínov měl před sebou ještě necelé čtyři minuty klasické přesilovky. Tady už ale gól nepadl.

Druhá třetina začala nadějně pro Litvínov, kapitán Martin Ručinský vystřelil, ale neuspěl, podobně ho následoval Hanzl, ten zase netrefil branku. A tak šance přišly na druhé straně. Kladenští hráli 58 sekund pět na tři, ale ani oni nedokázali změnit skóre.

Domácí větší část druhé dvacetiminutovky hráli v početní výhodě, ale dlouho se nemohli prosadit. Však si také Franěk připsal v této třetině osmnáct zásahů. Až zkušený Jan Hlaváč uspěl, když druhá dorážka znamenala změnu skóre na 3:1, přesilovka byla využita.

Ve třetí třetině se obrázek hry moc nezměnil, domácí tlačili a hosté měli plno práce, a to také kvůli vyloučeným hráčům. Předposlední přesilovku hrálo Kladno v 56. minutě - 92 sekund pět na tři, na trestné lavici už seděl celkově dvanáctý hráč Litvínova. Sekunda chyběla do konce hry pět na tři, když se trefil Michal Dragoun, bylo definitivně rozhodnuto - 4:1.

9. kolo hokejové extraligy
Kladno - Litvínov 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Lukáč (Piskáček), 7. Kalla (Dragoun), 38. Hlaváč (Kalla, Bicek) - 16. Lukeš (Jenáček), 57. Dragoun (Toman, Bicek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Kis, J. Svoboda. Vyloučení: 5:12. Využití: 2:1. Diváci: 1990.
Chábera - David Růžička, Skrbek, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Kolafa - Bicek, Patera, Hlaváč - Kalla, Dragoun, Hovorka - Bílek, Lukáč, Kuchler - Valský, Knotek, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Franěk - Pojkar, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Kousalík, Gula, Černošek - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články