Hlavní obsah

Hokejista Srdínko se soudí s Kladnem o 216 000 korun

Hokejový obránce Jan Srdínko se soudí s kladenským klubem o 216.000 korun. Klub mu údajně peníze dluží od května 2009. Srdínko v minulosti kvůli náhradě škody neuspěl u smírčího soudu ČSLH vedeného ředitelem extraligy Stanislavem Šulcem. Informuje o tom páteční vydání Kladenského deníku.

Článek

Bývalý reprezentační obránce podepsal s Kladnem dvouletou smlouvu v roce 2008. Srdínko však kvůli zranění zahájil sezonu později, klub nebyl s jeho výkony spokojen a poslal ho na hostování do Slovanu Bratislava, kterého skončilo 30. dubna 2009. Kladno dále s hráčem nepočítalo a poslalo ho na hostování do Berouna, kam hráč nenastoupil. Srdínko tvrdí, že dopis o hostování obdržel až v květnu, a proto chce vyrovnat od klubu dlužnou fakturu za tento měsíc soudní cestou.

Kladenský soud jednání odročil, neboť právní zástupce klubu požaduje doplnění důkazů. Hlavní líčení bude pokračovat v lednu výslechy svědků, mezi které bude patřit někdejší generální manažer klubu Otakar Černý nebo šéf APK Stanislav Šulc.

Sedmatřicetiletý Srdínko je majitelem devíti mistrovských titulů, které získal v pražské Spartě, Vsetíně a Slovanu Bratislava. Hrál i za ruský Novosibirsk či švédský Leksand.

Reklama

Související témata: