Hlavní obsah

Navrátilec Kotalík pomohl Jihočechům k výhře nad Vítkovicemi

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v utkání 9. kola extraligy Vítkovice 4:2. K výhře Jihočechů přispěl úvodní brankou duelu již ve čtvrté minutě hned ve svém prvním duelu po návratu z NHL útočník Aleš Kotalík.

Foto: Roman Vohradník, ČTK

Aleš Kotalík oslavil návrat do Českých Budějovic úvodním gólem v utkání s Vítkovicemi.

Článek

Diváci byli zvědaví na navrátilce ze zámoří Kotalíka a ten je nezklamal - spolu s Kašpaříkem a Šimánkem vytvořil údernou formaci a již ve čtvrté minutě otevřel skóre, když si šikovně najel na Kašpaříkovu nahrávku, našel skulinu u pravé tyčky a zblízka překonal gólmana Málka.

Do slibné palebné pozice mezi kruhy se dostal také domácí Květoň, ale neuspěl stejně jako vítkovický Sýkora, který před Kovářem tečoval Punčochářovu střelu od modré. V oslabení při trestu Červeného si troufl na útočný výpad Gulaš, ale gól padl dvě a půl minuty před první sirénou na protější straně, kde se k odraženému kotouči dostal Ovčačík a nepříliš razantní skákavou střelou překvapil Kováře.

Ve druhé části se nechal zaskočit rovněž vítkovický brankář Málek, který měl zacloněný výhled a nestačil reagovat na Červeného střelu z otočky, vyslanou téměř od modré čáry. Další šok čekal Málka o pět minut později, kdy domácí vyhráli buly po jeho pravici, Květoň objel zezadu branku a pověsil puk do levého horního růžku vítkovické klece.

V polovině utkání sehráli Jihočeši svoji první přesilovku, po obléhání však v brance hostí neskončil puk, ale útočník Šimánek. V závěru druhé třetiny Moravané korigovali poté, co si Ujčík položil obránce a kotouč odražený po jeho bekhendové střele doklepl Jan Káňa za Kovářova záda.

Ve třetím dějství se hrálo nahoru dolů, před Málka se probil Kotalík, ale bekhendovou střelou se neprosadil. Rychlou jízdu po pravém křídle nezakončil ani Mertl, další pokus Kotalíka zastavilo zadní plexisklo. Od modré čáry nebezpečně pálil hostující Punčochář, skóre se však nezměnilo ani po spolupráci Pohla se Svobodou.

V závěru se hosté nadechovali k náporu, ale Šimánek v brejku u bočního mantinelu na sebe stáhl dva bránící hráče a přihrál středem kluziště najíždějícímu Gulašovi, jenž své sólo zakončil bekhendovou kličkou a pojistil vítězství Budějovic. Power play Vítkovic už výsledek nezměnila.

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Kotalík (Kašpařík), 22. Červený (Gulaš), 27. L. Květoň (Vydarený), 57. Gulaš (Šimánek, Kašpařík) - 18. Ovčačík (Szturc), 36. J. Káňa (Ujčík). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Pouzar, Dřínovský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3805.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Marek, Červený, L. Květoň - Martynek, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Ovčačík, Voráček, Punčochář, Trnka - J. Káňa, Burger, Ujčík - Svačina, Húževka, T. Káňa - Pohl, Štefanka, Szturc - Strapáč, J. Sýkora, Šedivý. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín