Hlavní obsah

Sparta urvala první domácí výhru. Třinec si nezasloužil ani ten bod, hněval se Tomáš Rachůnek

PRAHA

Konečně! Po prohrách s Libercem a Karlovými Vary se hokejisté Sparty na třetí pokus dočkali první domácí výhry v sezóně. Úřadujícího mistra z Třince zdolali 3:2 po samostatných nájezdech, přesto měli po zápase Holešovičtí smíšená pocity. Dva body sice získali, necelé tři minuty ale stáli od plného bodového zisku. Stejně tak ale nakonec nemuseli mít ani bodík.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Rachůnek ze Sparty (vpravo) uniká Josefu Hrabalovi z Třince v utkání 10. kola extraligy.

Článek

„Třinec si nezasloužil ani bod, měli jsme to zvládnout v šedesáti minutách,“ neskrýval rozpaky sparťanský útočník Tomáš Rachůnek, který vstřelil druhý gól Pražanů. Ti dvakrát vedli, pokaždé ale náskok ztratili, v druhém případě necelé tři minuty před třetí sirénou. „Měli jsme rozhodnout už v první třetině,“ uvědomoval si asistent trenéra Richard Žemlička, že jeho svěřenci proměnili v úvodní dvacetiminutovce jen jednu z pěti přesilových her.

Jenže nakonec mohla být Sparta ráda i za dvoubodový zisk. Po Peterkově trefě z 58. minuty hráli Oceláři přesilovku, domácí uzamkli v jejich obranném pásmu a byli blízko vítězné trefě. „Mohli jsme mít body tři, ale při oslabení na konci třetí třetiny jsem měl strach, že nebude nic. Ale převládá u mě spokojenost, že body jsou dva a ne jen jeden,“ oddechl si Michal Broš. „Sice to jsou jen dva body, ale jsme za ně velice rádi. Nakonec jsme totiž mohli i prohrát,“ přidával se Žemlička.

Michal Broš (vlevo) ze Sparty se raduje z prvního gólu do sítě Třince.foto: ČTK/Kateřina Šulová

Hrdinou duelu se stal Michal Broš, autor úvodní branky a rovněž rozhodujícího samostatného nájezdu. „Přitom bych neřekl, že nájezdy jsou mojí silnou disciplínou, ani je na trénincích netrénuju. S rukama se mi moc nedaří, proto spíš jen chci být chytřejší než gólman a zvolit nečekané zakončení.“

Díky jeho trefám si však Sparta mohla oddechnout, že se její čekání na první domácí výhru neprotahuje. „Ale pod žádným tlakem jsme nebyli, ten tu na nás nikdo nevytváří,“ říkal Rachůnek. „Tady skutečně žádný tlak není. Máme v týmu dvanáct nových hráčů, neustále pracujeme na taktice i dalších věcech,“ vysvětloval Žemlička. „Ale je pravda, že domácí prostředí na nás zatím nepůsobí dobře. Venku hrajeme bez zábran. Od poloviny zápasu s Třincem zase hra nebyla podle našich představ.“

Dvacetiletý Tomáš Rachůnek lídrem klubové produktivity

„Kdyby to nevyšlo dneska, vyšlo by to příští zápas. Rozhodně jsme kvůli tomu nebyli pod tlakem,“ doplnil Broš, který vyzdvihl výkony Tomáše Rachůnka. Dvacetiletý forvard se trefil už ve třetím zápase v řadě a se sedmi body za pět branek a dvě asistence vévodí kanadskému bodování týmu. „Bylo by ještě lepší, kdyby takhle hrálo dalších osm deset lidí. To bychom vyhrávali pořád,“ usmál se Broš.

„Kdyby mi to někdo řekl před sezónou, nevěřil bych tomu. Ale naše lajna hraje velice dobře. Víme o sobě, vyhovíme si,“ pochvaluje si Rachůnek spolupráci s parťáky Treillem a Fosterem. „Ale je to jen osobní statistika, na to se nikdo nedívá. Hlavní jsou výsledky,“ dodává.

I kvůli jeho osobním statistikám však Sparta svými výsledky zatím dává zapomenout na loňskou mizérii.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec