Hlavní obsah

Sparta porazila Plzeň poprvé v sezoně, Hradec zdolal Budějovice. Třinec veze výhru z Brna

Aktualizováno

Celkem sedm duelů nabídlo 27. kolo hokejové extraligy. Nedělní program odstartoval zápasem Mladé Boleslavi na ledě Karlových Varů. Utkání dospělo až do nájezdů, ve kterých o výhře bruslařů poměrem 2:1 rozhodl mladoboleslavský útočník Oscar Flynn. Vítkovice zvítězily 6:2 doma s Litvínovem. Pardubice vyhrály 2:1 na ledě Liberce. Hradec porazil Budějovice 5:3 a Olomouc zvítězila ve Zlíně 4:1. Zápas Třince v Brně skončil vítězstvím hostů v poměru 3:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu v utkání 27. kola extraligy proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice daly Litvínovu šest branek

Hokejisté Vítkovic utnuli v utkání 27. kola šňůru sedmi porážek vysokým vítězstvím 6:2 nad Litvínovem. Domácí si pomohli třemi góly v přesilovkách, branku a dvě asistence zaznamenal Alexandre Mallet.

První výhru tak ve funkci mohl oslavit staronový vítkovický trenér Miloš Holaň, který s týmem předešlá dvě utkání prohrál. Severočeši padli po třech vítězstvích za sebou.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Patrik Demel z Litvínova (vlevo) a brankář Litvínova Denis Godla v utkání 27. kola hokejové extraligy.

Pardubice poprvé v sezoně porazily Liberec

Hokejisté Pardubic porazili Liberec 2:1. Na svého soupeře tak vyzráli na třetí pokus poprvé v sezoně a po sérii pěti proher ve vzájemných duelech. Dynamo navázalo na čtvrteční výhru v Brně (3:0) a potvrdilo, že se pod novým koučem Richardem Králem zvedá, když bodovalo v pátém z posledních šesti zápasů. Naopak Liberec po dvou výhrách za sebou opět ztratil. Vítěznou branku zaznamenal v čase 52:48 pardubický útočník Vladimír Svačina.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Valentin Claireaux z Pardubic a Lukáš Derner z Liberce bojují o kotouč v utkání 27. kola hokejové extraligy.

Boleslav vyhrála na nájezdy

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 27. extraligového kola na ledě Karlových Varů 2:1 po samostatných nájezdech. Západočeši sice ještě v polovině základní hrací doby vedli, pak ale vyrovnal Petr Šidlík a v deváté sérii nájezdů vystřelil hostům druhý bod navíc Oscar Flynn.

Sparta poprvé v sezoně porazila Plzeň

Hokejisté Sparty Praha zvítězili v duelu 27. kola na ledě Plzně 6:2 a ve čtvrtém vystoupení po sobě neztratili ani bod. Na úvodní rychlou branku Pražanů sice domácí dokázali odpovědět, ale ještě do první přestávky šla Sparta znovu do vedení a přes plzeňský odpor ho i díky šesti různým střelcům už nepustila. Gól a asistenci v barvách Sparty zaznamenali Michal Řepík a Lukáš Rousek, dvě přihrávky si zapsali Adam Polášek s Davidem Tomáškem. Plzeňští naopak prohráli podruhé v řadě doma.

Hradec zdolal Budějovice i potřetí

Hokejisté Hradce Králové vyhráli na ledě Českých Budějovic 5:3. Východočeši vedli v čase 9:35 už 4:0, pátým gólem však jistili výhru až v samém závěru. Za tři vzájemné duely tak nenechali nováčkovi ještě ani bod. Třemi body za dvě branky a nahrávku se v dresu vítězů blýskl útočník Radek Smoleňák, dvě asistence zaznamenal hvězdný bek Filip Hronek.

Zlín prohrál doma potřetí za sebou

Hokejisté Zlína podlehli v duelu 27. kola extraligy Olomouci 1:4. Berani prohráli potřetí za sebou, přestože všechny zápasy odehráli doma. Získali z nich jediný bod za porážku s Karlovými Vary v prodloužení. Třemi body se pod úspěch Hanáků podepsal útočník Jan Káňa, když dvakrát skóroval a přidal asistenci.

Třinec navýšil náskok v čele ligy

Hokejisté Třince zvítězili v utkání 27. kola extraligy v Brně 3:1 a upevnili si prvenství v soutěži. Po zaváhání Plzně mají na Západočechy náskok šesti bodů. O výhře Ocelářů rozhodla druhá třetina, v níž dali všechny své góly a využili dvě přesilovky. Kometa prohrála čtvrtý zápas v řadě, dala v nich pouze tři branky a čtrnáct inkasovala. V tabulce klesla na dvanácté místo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Třince Jakub Štěpánek zasahuje v utkní 27. kola hokejové extraligy proti Brnu.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy
Karlovy Vary - Ml. Boleslav 1:2 po nájezdech
Branky: 5. Černoch - 31. Šidlík, rozhodující sam. nájezd Flynn
Liberec - Pardubice 1:2
Branky: 43. Jelínek - 36. Camara, 53. Svačina
Vítkovice - Litvínov 6:2
Branky: : 5. Dočekal, 16. M. Kalus, 22. Dej, 26. Lakatoš, 34. Werbik, 39. Mallet - 11. Irving , 22. Pospíšil
Plzeň - Sparta 2:6
Branky: 9. Kodýtek, 34. Čerešňák - 4. Horák, 13. Říčka, 32. Rousek, 42. Buchtele, 53. Řepík, 58. Pech
Č. Budějovice - Hr. Králové 3:5
Branky: 24. Forman, 37. Jonák, 44. Doležal - 1. Šalda, 4. Smoleňák, 8. Smoleňák, 10. Perret, 60. Lev
Zlín - Olomouc 1:4
Branky: 48. Okál - 25. Káňa, 26. Bambula, 46. Knotek, 49. Káňa
Brno - Třinec 1:3
Branky: 25. Vincour - 22. Roman, 24. Hrňa, 33. Vrána

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice