Hlavní obsah

Zabrali jsme, ale chtělo to tři body, pravil Ručinský po dvou gólech do sítě Varů

LITVÍNOV

S jasným cílem šli hokejisté Litvínova do souboje s posledními Karlovými Vary. Toužili ukončit černou sérii pěti prohraných duelů, v nichž získali jediný bod a vstřelili pouze čtyři góly. Nakonec se jim povedlo urvat dvoubodové vítězství, když ústřední postavou zápasu byl litvínovský kapitán Martin Ručinský. Dvakrát skóroval, přičemž o výsledku 4:3 rozhodl v prodloužení při skvěle sehrané přesilovce.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Martin Ručinský

Článek

Na vedoucí gól Energie odpověděli domácí třemi trefami během tří minut a jedenadvaceti sekund. Dvakrát překonali Mensatora, po jehož odstoupení kvůli zranění lovil puk ze sítě po osmatřiceti sekundách pobytu na ledě i Závorka. Do litvínovské branky nastoupil do třetí třetiny místo Fraňka Volke a za půl minuty jej překonal Kumstát. Drama nakonec ukončil nejzkušenější litvínovský hráč.

„Potřebovali jsme už konečně zabrat a nejlépe za tři body. Neměli jsme k tomu daleko. Vedli jsme 3:1a drželi jsme zápas ve svých rukou. Bohužel jsme soupeři dovolili, aby se vrátil do hry a skóre se mohlo otočit na jakoukoli stranu,“ líčil Martin Ručinský, který až do úterý čekal na první gól v sezóně. Předtím se naposledy trefil loni v prosinci!

„V momentální situaci jsem nepřemýšlel nad tím, jestli dám konečně branku, nebo ne. Ale jsem rád, že jsem pomohl mužstvu. Na svoje statistiky už nehraji. Musíme vystupovat jako tým,“ tvrdil kapitán Severočechů. „Vary faulovaly a věřili jsme, že bychom se mohli prosadit právě v početní výhodě. Přesilovky nám vycházely na rozdíl od předešlých zápasů, což byl základ k vítězství. Hru jsme zjednodušili a tlačili jsme se do branky. Teď se pokusíme uspět i v pátek proti Liberci, který však bude asi ještě těžším soupeřem, než Vary,“ dodal Ručinský.

Těžká role Závorky

Karlovarský brankář Tomáš Závorka naskočil do zápasu za stavu 2:1pro Litvínov. „Bylo to nepříjemné, protože domácí byli v tlaku. A hned jsem inkasoval i já a vypadalo to s námi bledě,“ mínil mladý gólman.

„Ale byl jsem ponaučený z minulého zápasu, že si nesmím z tak složitého vývoje zápasu dělat těžkou hlavu. Snažil jsem se oklepat a bylo dobré, že jsme vyrovnali. Ustáli jsme oslabení tří proti pěti. Ale v prodloužení jsme se už při další přesilovce neubránili. Zkusil jsem Ručinského střelu chytit. Jenže je to nesmírně zkušený hráč. A proti  němu jsem neměl velkou šanci. Nakonec vezeme bod, což je v naší situaci málo. Jsme na konci tabulky a musíme se zlepšit, abychom se od chvostu odlepili,“ pravil ještě Závorka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články