Hlavní obsah

Dva nególové týmy se pokusí překvapit a netrápit fanoušky. Slavia hostí Kometu

PRAHA

Brno může zlepšit náladu v šatně hokejové Slavie. Pokud tedy v pátek v Praze prohraje. To je přání domácích, kteří se v letošní sezóně zatím dívají na přední příčky hodně ze zdola. Navíc. Při pohledu na tabulku se v jedenáctém kole extraligy potkají mužstva, která nedávají góly. Kdo se bude trápit dnes? Slavia, Brno, nebo fanoušci?

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Slavie Vladimír Růžička jako by nevěřil vlastním očím.

Článek

Slávisté jsou dvanáctí, z devíti zápasů šestkrát prohráli a mají v tabulce jen deset bodů a letošní domácí bilance jim nedává důvod k optimismu. Čtyři zápasy, jedna výhra a skóre 9:12. A dnes se ukáží v O2 aréně popáté.

Tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou vyhrál úvodní dva duely sezóny. Poté v dalších sedmi pokusech poznal výhru jen jednou. Z šesti porážek Slavia čtyřikrát prohrála vždy o gól. Nestačila na Liberec, Pardubice, Litvínov a České Budějovice. Tato čtveřice vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem. Ale vyhrála.

Slavisté vždy dali o gól méně, který rozhodl. Z devíti možností tým z Edenu nastřílel pouze dvakrát více jak tři branky v utkání. Tým z Brna dokonce jen jednou. „Musíme zapracovat na koncovce, kterou máme špatnou,“ řekl pro klubový web Tomáš Svoboda, který je s pěti góly nejlepším střelcem Slavie.

Nedáváme góly, co k tomu více dodat, pravil Holec

Ještě hůře na tom je ale Kometa Brno. Slavisté vstřelili třiadvacet gólů, páteční soupeř dokonce dvacet. A to také z devíti utkání. Horší už je jen Mladá Boleslav, ale ta má o zápas více. „Nedáváme góly, co k tomu více dodat. Konečně nám vyšla první třetina, jenže nic nám tam nespadlo, šancí přitom bylo dost,“ litoval po Českých Budějovicích brněnský Miroslav Holec.

Zápasy Brna na Slavii vždy přitahovaly fanoušky, ale v pátek z moravské metropole nedorazí tisícihlavé davy. Hostující příznivci toto klání bojkotují kvůli zdraženému vstupnému, a tak se sejdou v domácí Kajot Areně, kde budou zápas sledovat. Možná jich bude nakonec více v Brně než v Praze. Slavia má v letošní sezóně totiž průměrnou návštěvu 3699 fanoušků na utkání.

Reklama

Související témata: