Hlavní obsah

Slávistický výbuch před vlastními fanoušky. Kometa nastřílela v Praze devět gólů!

Tohle trápení v hokejové extralize pokračuje. A najdete ho v Edenu. V jedenáctém kole prohrála Slavia doma s Brnem 5:9 a dala korunu předchozím výsledkům. Před vlastními fanoušky slávisté padli z pěti případů čtyřikrát, a z posledních osmi utkání sedmkrát prohráli. Naopak Brno, které se střelecky trápilo, výrazně vylepšilo své statistky a poprvé v této sezóně vstřelilo po základní hrací době více jak tři góly.

Článek

Euforie téměř dvou a půl tisíce brněnských fanoušků zchladla po 58 sekundách hry, Miloslav Čermák poslal Slavii do vedení. Velká radost na začátek. Ale odpověď dlouho netrvala. Za 16 sekund přečíslení dva na jednoho a Miroslav Holec, který ještě loni byl slávistou, srovnal na 1:1. Týmy, které mají problém s produktivitou, ukázaly světlou chvilku. A ne jen nyní.

V deváté minutě domácí pomalu zvedali ruce nad hlavu, ale Sasu Hovi udržel puk před svoji brankou. Po tomto závaru musela čtveřice hráčů odejít na trestnou lavici. Slavia měla možnost vstřelit gól v přesilových hrách, ale tato výhoda jakoby neexistovala a trenér Vladimír Růžička si mohl na střídačce ukroutit hlavu, jak se divil. A tak padaly góly na druhé straně.

Ve třinácté minutě Radek Dlouhý a v sedmnácté Andrej Podkonický zvýšili už na 3:1 pro Kometu Brno. Slavia po první třetině jen dokreslovala svoji letošní domácí bilanci  - čtyři zápasy a tři porážky. K tomu z posledních sedmi utkání, jen jednou vyhrála a blížila se dalšímu zmaru.

Gólový příděl pokračoval 

Po druhé třetině viděli fanoušci už celkem devět gólů. Spokojenost vládla na střídačce hostí, oni přidali další tři, slávisté dva.

Jako první se radovali domácí, v dvaadvacáté minutě snížil sedmnáctiletý Tomáš Hertl, za chvíli mohl srovnat Tomáš Micka, ale netrefil prázdnou branku. Za tři minuty se naopak trefil Hynek Zohorna, na rozdíl jediné trefy dostal domácí zase Tomáš Kůrka a zápletka pokračovala.

Po gólech se na chvíli dostala pozornost i k rozhodčím, pískali pět minut jen ve třech. Čárový Jelínek musel opustit hřiště. Góly poté padaly už jen do branky Miroslava Kopřivy. Dvojitý příděl Tomáše Pospíšila určil stav pro Brno 6:3.

Slavia po pětatřiceti sekundách třetí dvacetiminutovky snížila na 4:6, když hráči využili první přesilovku v utkání. Jenže Brno mělo v pátek večer fazónu, dvě střídání a vedlo 7:4, brankář Kopřiva šel z branky. Místo něj nastoupil Robert Slipčenko, ale první střela a gól. Zmar a trápení Slavie pokračovalo.

Domácí měli 96 sekund početní výhodu, když hráli v pěti proti třem. Do konce utkání zbývalo pět minut. Výsledek? Na 5:8 snížil Hertl. Sedmnáctiletý útočník zachraňoval pověst Slavie. Ta si sice také vylepšila střeleckou bilanci v sezóně, ale na druhé straně vyfasovala pořádný výprask, který přikrmil v předposlední minutě Leoš Čermák - 5:9.

Slavia - Brno 5:9 (1:3, 2:3, 2:3)
Branky a nahrávky: 1. T. Svoboda (M. Čermák, V. Růžička ml.), 22. T. Hertl (Sklenář), 31. Kůrka (T. Hertl), 41. Kůrka (Kuboš, Roth), 56. Hertl (Roth, Kůrka) - 2. Holec (H. Zohorna), 13. Dlouhý (L. Čermák, Jar. Svoboda), 17. Podkonický (Holec, H. Zohorna), 27. H. Zohorna (Podkonický, Holec), 32. Pospíšil (Valach), 38. Pospíšil (Žižka, Švrček), 42. Svoboda (Kováčik, Erat), 44. Kováčik (Pospíšil, Petrovický), 59. Čermák. Rozhodčí: Turčan, Souček - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:1. Diváci: 5127.
M. Kopřiva (od 42. Slipčenko) - Roth, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Kolařík, Barák, Špelda - Kalus, P. Jelínek, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., M. Čermák - Kůrka, T. Hertl, Sklenář - Micka, Jaškin, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Hovi - Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, R. Dlouhý - H. Zohorna, Holec, Podkonický - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Erat, Koreis, Jakub Svoboda. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama