Hlavní obsah

Českobudějovičtí opět porazili Karlovy Vary za dva body

Hokejisté Českých Budějovic porazili v pátečním 11. kole extraligy Karlovy Vary 4:3 po samostatných nájezdech a připsali šestou výhru nad Západočechy za sebou. Vždy ale získali jen dva body, neboť vyhráli v prodloužení nebo po nájezdech. Domácí Lukáš Květoň a hostující Rastislav Dej vstřelili dvě branky, nájezdy rozhodl Milan Gulaš. I díky němu Jihočeši porazili doma Karlovy Vary posedmé za sebou.

Článek

Skóre otevřel na začátku 4. minuty domácí Květoň, jenž ve středním pásmu převzal puk od Mikuše a v rychlé jízdě se trefil nad Závorkovu lapačku k levé tyčce. O šest minut později bylo srovnáno, když při Němečkově trestu nejprve Skuhravý zblízka nepřehodil ležícího Kováře, ale poté Nosek od modré nahodil puk před branku a Pech zblízka doklepl za brankovou čáru.

Střelec karlovarského gólu zůstal otřesený ležet na ledě po zákroku obránce Ptáčka, jeho spoluhráči ale následnou přesilovku nevyužili. Naopak při signalizovaném vyloučení hostí se budějovický Červený prosmýkl mezi obránci a bekhendem překonal podruhé Závorku. Západočeši znovu rychle srovnali, poté co Dej využil zmatku v obranné zóně Mountfieldu a z otočky trefil odkrytou část branky.

V přesilovce při dvojitém menším trestu Noska na začátku prostředního dějství pálil těsně vedle pravé tyčky Kranjc, stejně vychýlenou mušku měl o chvíli později Kotalík. Ve 27. minutě Pechova formace sevřela Jihočechy v jejich pásmu, ale Kumstát ani Košťál neuspěli před pozorným Kovářem. Ve vlastním oslabení měl potom obrovskou příležitost Kotalík, před Závorkou však zkušený hráč promáchl a přesnou Gulašovu přihrávku nevyužil. V jízdě dva na jednoho byli neúspěšní Mertl a Pšurný, při trestu Gründlinga netrefil Šimánek odkrytou klec a ve 40. minutě neprostřelil Závorku zblízka ani Martynek.

V úvodu třetího dějství hosté přežili oslabení během něhož Pech dokonce ohrozil Kováře a ve 43. minutě se poprvé v zápase ujali vedení zásluhou Dejovy střely švihem, kterou budějovický gólman zřejmě neviděl. Karlovarští zvládli bez úhony také další oslabení, když na trestné lavici seděl Skuhravý. Při hře čtyři na čtyři se však Jihočechům znovu vyplatila spolupráce Mikuše s Květoněm, z níž druhý jmenovaný vytěžil vyrovnávací trefu.

Stejně jako v předešlých pěti vzájemných zápasech se tak o vítězi nerozhodlo v normální hrací době a muselo se prodlužovat. Závěrečných 110 vteřin nastaveného času hráli domácí ve čtyřech proti třem, ale když se ani Květoň zblízka netrefil, musely o prémiovém bodu rozhodnout nájezdy. Z domácího týmu proměnili oba praváci Gulaš a Kotalík, z týmu hostí neuspěl Klíma ani Pech.

HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:3 po sam. náj. (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. L. Květoň (Mikuš), 13. Červený (Martynek), 56. L. Květoň (Mikuš), rozhodující nájezd Gulaš - 10. Pech (Nosek), 16. Dej (Melenovský, Mocek), 43. Dej (Melenovský). Rozhodčí: Homola, Trombík - Čech, M. Jindra. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 4235.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš, od 28. navíc Kolarz - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Sailer, Červený, Martynek - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Karlovy Vary: Závorka - Nosek, Gulaši, Bombic, M. Rohan, Gründling, Mocek, Schusser, Parýzek - Kumstát, Pech, Košťál - Zucker, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kupec, T. Klíma, Kuběna. Trenéři: Baďouček a Pešout.

Reklama

Související témata: