Hlavní obsah

Sparťanský dostavník vyhrál popáté v řadě. Litvínov padl a dál se trápí

PRAHA

Hokejisté Sparty nezaváhali popáté v řadě. Ve 12. kole Tipsport extraligy porazili Litvínov 5:1. Hosté prohráli sedmý zápas z posledních osmi. První bod v extralize si připsal David Kočí, který se vrátil do sparťanského dresu z NHL, v neděli hrál navíc poprvé nejvyšší soutěž v Tesla areně.

Článek

Sparťan Ivan Rachůnek se mohl zapsat mezi střelce už po čtyřiadvaceti sekundách, ale netrefil branku, ve které stál obránce místo gólmana Petra Fraňka.

V šesté minutě se ve velké šanci při přečíslení dva na jednoho ukázali hosté, ale přihrávku Viktora Fübla Martin Ručinský nevyužil, sparťanský gólman Tomáš Pöpperle si poradil.

V reklamních přestávkách se dočkal přijetí od fanoušků David Kočí. „Vítej doma Davide. Ať se ti daří.“ „David Kočí, David Kočí,“ vyvolávali poté diváci nejurostlejšího sparťana, který se poprvé představil v Tesla areně po příchodu z NHL. „Sparta je jako splašený dostavník, který potřebuje kočího,“ přidal fanklub další vítací transparent pro jediného českého bitkaře, který kdy působil v nejlepší hokejové lize světa.

Ve čtrnácté minutě se před litvínovským Fraňkem zjevil Petr Tenkrát, neuspěl, domácí se však po dorážce radovali z gólu, ale vše bylo jinak, sparťan Michal Broš, který si myslel, že vstřelil gól, šel za nedovolené bránění na trestnou lavici.

Sparta sehrála i dvě dvojnásobné přesilovky. Poprvé 41 sekund, podruhé dalších 14, ale gól nedala. Přitom v první třetině rozhodčí rozdali celkem devět dvouminutových trestů, ale brankáři si udrželi čisté konto.

První bod Kočího a přihrávka Pöpperleho

Na začátku druhé třetiny měli domácí ideální příležitost se dostat do vedení, hráli 114 sekund v pěti proti třem, ale všechny střely skončily na Fraňkových betonech.

Téměř dvě minuty strávil Kočí na ledě, když bránil litvínovský nápor v polovině utkání, nakonec přes půlku hřiště našel Tenkráta, který v třiatřicáté minutě poslal Spartu do vedení, Franěk měl místo mezi betony. Sparťanský bek se už hlásil o střídání, ale když Tenkrát využil jeho přihrávku, chvíli počkal a šel se radovat ze svého prvního bodu, na který dosáhl v extralize.

Tři minuty před koncem třetiny mohl zvýšit na 2:0 Petr Ton, nejproduktivnější sparťan před utkáním neuspěl. On si ale počkal. Třináct sekund před sirénou našel Dominika Pacovského, ten se nemýlil. Spokojený mohl být i sparťanský gólman Pöpperle. Stále držel nulu, navíc si u druhé trefy připsal asistenci.

A Sparta byla při chuti. Deset sekund ji stačilo na využití první přesilovky, to už ale běžela třetí dvacetiminutovka. Asistence Broš a Tenkrát, střelec Michal Sersen. Za dvě minuty mohl přidat čtvrtý gól Tenkrát, položil si Fraňka, ale přestřelil branku. Další premiéru si za pár sekund připsal téměř 110 kilový Kočí, za krosček vyfasoval první dvě minuty v české nejvyšší soutěži.

Čtvrtým střelcem zápasu se stal Mario Bližňák. A byl to muž opět ze střídačky domácích. Další gól ale patřil Litvínovu, v předposlední minutě snížil na 1:4 Martin Hujsa. Poté hosté zkusili hru bez brankáře, ale neuspěli. Naopak. Do prázdné branky se trefil Sparťané potvrdili narůstající formu a vyhráli bez větších problémů, hosté naopak. Z posledních osmi utkání sedmkrát prohráli.

Sparta - Litvínov 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 34. Tenkrát (Kočí), 40. Pacovský (Ton, Pöpperle), 43. Sersen (Broš, Tenkrát), 53. Bližňák (Pacovský, Ton), 60. Foster (Y. Treille) - 59. Hujsa (Brejčák, Jenáček). Rozhodčí: Homola, Hribik - Bejček, M. Jindra. Vyloučení: 6:10, navíc 10 minut Brejčák (Lit). Využití: 1:0. Diváci: 5758.
Pöpperle - Jan Hanzlík, Sersen, Kočí, Milam, Philipp, Kasík, Kučný - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Lapšanský, Luňák, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička, Martinec.
Franěk - Černošek, Kubát, Jareš, Stříteský, Pojkar, Brejčák, Skuhrovec, Kousalík - Lukeš, V. Hübl, Ručinský - Kubinčák, Hanzl, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček - Gerhát, Bojer, Maxa. Trenéři: Kýhos, Kučera.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články