Hlavní obsah

Střeleckou chuť Brňanů odnesla po Slavii také Mladá Boleslav

Střelecky produktivní hokejisté Komety Brno porazili ve 12. kole extraligy Mladou Boleslav vysoko 5:1. O jasném vítězství Brňanů rozhodly čtyři branky v rozmezí necelých jedenácti minut prostřední třetiny. V posledních dvou zápasech nastříleli Jihomoravané soupeřům 14 branek, což se jim v dosavadním působení v extralize ještě nepodařilo. Mladá Boleslav zůstává v tabulce soutěže poslední.

Článek

Hned od úvodních minut sice vsadila Kometa na agresivní hokej s napadáním soupeře okamžitě po ztrátě kotouče, získala i územní převahu a často zaměstnávala brankáře Valenta, střelecky se však domácí tým dlouho nedokázal prosadit. Boleslav spoléhala na rychlé protiútoky, do koncovky se však po kombinačních nepřesnostech nedostávala.

Takřka půlhodinu hosté odolávali tlaku protivníka a drželi čisté konto. Obrat přinesla až v polovině zápasu přesilová hra Komety, při níž otevřel skóre po akci Bičánka s Podkonickým přesnou střelou z úhlu Holec. Hosté najednou ztratili předcházející přesnost v defenzívě. O minutu později vyhrál Petrovický ve třetině soupeře vhazování a po jeho přihrávce další slovenská posila v týmu Brna obránce Kováčik překonal střelou od modré čáry Valenta podruhé.

Herní kázeň boleslavských hokejistů se po těchto dvou brankách zcela zhroutila. V brněnském týmu převzala střelecké slovo čtvrtá řada, která přidala postupně další tři branky. Ve 37. minutě zaskočil Valenta Erat a těsně před přestávkou přidal čtvrtý gól Koreis.

Mladoboleslavský kouč Jeřábek nahradil před poslední částí nejistého Valenta náhradníkem Hüblem, ale ani on neměl v Brně příliš šťastný den a po necelých třech minutách pobytu na ledě jej překonal Jakub Svoboda. Poslední třetinu už kořenily hlavně rvačky: První začala po napadení brněnského brankáře Hoviho a s přibývajícím závěrem přibývalo nervozity i dalších šarvátek. Dokazuje to i 29 dvouminutových trestů. Jedinou boleslavskou branku zaznamenal dvě minuty před koncem zápasu Vrbata.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Holec (Bičánek, Podkonický), 30. Kováčik (Petrovický), 37. Erat (Jakub Svoboda, Koreis), 40. Koreis (Erat, Jakub Svoboda), 43. Jakub Svoboda (Erat, Žižka) - 58. Vrbata (Rýgl). Rozhodčí: Fraňo, Trombík - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 15:14, navíc Goertzen (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7036.
Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Bičánek, Kováčik, Malec, Valach, od 41. navíc Kempný - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, R. Dlouhý - Pospíšil, Petrovický, Hubáček - H. Zohorna, Holec, Podkonický - Erat, Koreis, Jakub Svoboda. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Mladá Boleslav: Valent (41. J. Hübl) - Rýgl, Chaloupka, Žabka, Baldwin, Dudáš, Jindra, od 41. minuty navíc Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Goertzen, Bahenský, Pabiška - Cetkovský, Vrbata, Kotrla - Mikulík, Stieler, Demel. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: