Hlavní obsah

Ručinský dovršil v nájezdech obrat Litvínova proti Pardubicím

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova se dočkali ve 13. kole extraligy teprve druhé výhry za posledních devět zápasů, když zdolali Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech. Severočeši sice prohrávali 0:2, ale v 55. minutě vynutil prodloužení Viktor Hübl a v rozstřelu rozhodl kapitán Martin Ručinský.

Článek

V první šanci se ve čtvrté minutě ocitl Hübl, ale pardubický gólman Růžička svůj tým podržel. Domácí byli i nadále aktivnější, ale skóre se neměnilo. Neuspěl Lukeš s tečí Kubátovy střely, po Hujsově přihrávce minul odkrytou branku Frolík a za Růžičkovými zády neskončila ani Trávníčkova dorážka. V osmé minutě zahrozili i hosté, ale kapitán Koukal také neměl přesnou mušku.

V polovině úvodního dějství měl další možnost Severočechů Hanzl, na druhé straně zasáhl Volke proti Zohornovi i Rákosovi. Domácí pak hráli 59 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, ale neprosadili se. Hosté vzápětí v 16. minutě udeřili, když se z brejku prosadil Starý. Za pouhých 67 vteřin zvýšil skóre osamocený Somík. Domácím se však ještě podařilo snížit skóre 31 vteřin před koncem první třetiny, kdy se trefil Lukeš.

Ve druhém dějství se hra vyrovnala, Pardubice výborně bránily a domácí se nemohli přes jejich obranný val dostat. Ve 28. minutě hráli hosté 36 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, ale svou výhodu nevyužili. Ve 34. minutě Somík v dobré šanci přestřelil odkrytou litvínovskou branku.

V závěrečné třetině nejdříve ujížděl Hanzl, ale povedený obranný zákrok předvedl útočník Bartek. Domácí se dočkali vyrovnání v 55. minutě, když před branku prodral Lukeš a Hübl vynutil prodloužení.

V nastavení si domácí zahráli přesilovku čtyř proti třem, ale utkání se jim rozhodnout nepodařilo. Naopak blízko vítěznému gólu byl pardubický Borer, ale bekhendovou kličkou na Volkeho nevyzrál. V nájezdech tak rozuzlil duel Ručinský.

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Lukeš (Kousalík), 55. V. Hübl (Lukeš), rozhodující sam. nájezd Ručinský - 16. Starý (Rákos, Borer), 17. Somík (Bartek, Sičák). Rozhodčí: Turčan, Souček - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. Diváci: 3625.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Kousalík, Gula, Pojkar, Brejčák, Skuhrovec, od 41. mavíc Stříteský - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Frolík, Hujsa, Ručinský - Majdan, Hanzl, Trávníček - Jenáček, Bojer, Maxa. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kolář II, V. Kočí, Sičák, Benák, Borer, Nakládal, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Elkins, Somík - Buchtele, Radil, Sim - T. Zohorna, Kousal, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: