Hlavní obsah

Repríza finále minulého ročníku vyzněla vítězně pro Vítkovice

TŘINEC

V repríze finále minulého ročníku zvítězily ve 13. kole extraligy hokejisté Vítkovic nad mistrovským Třincem 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté uspěly v derby na ledě soupeře po více než dvou letech. Rozhodl o tom bekhendovým blafákem Viktor Ujčík, který si v základní hrací době připsal i dvě asistence. Oceláři i potřetí v sezoně v nájezdech neuspěli.

Článek

Oceláři ještě do utkání nepostavili čerstvou posilu do zadních řad Petra Gřegořka a Vítkovice, které předchozí tři zápasy prohrály, pro změnu rozdělily útočný tandem Ujčík - Burger. Úvod zápasu byl opatrný, paradoxně se oba týmy do šancí dostaly v oslabení. Hostující Burger i na druhé straně Zíb nedotáhli své pokusy do gólové tečky. To se povedlo až v deváté minutě Szturcovi. A bylo to z nenápadné akce dva na dva: Pohl zatáhl do pásma, předložil ho Szturcovi, který přes clonícího Lojka překonal brankáře Hamerlíka střelou nad vyrážečku.

Vítkovice měly solidní možnost zvýšit náskok o chvíli později, ale třinecký gólman stihnul včas přiložit beton k pravé tyčce, kde puk dorážel Ujčík. Vítkovice výborně bránily, Oceláři se i přes tři přesilové hry do vyložených šancí nedostávali. Až v samotném závěru první třetiny zamotala třetí třinecká řada soupeřových hráčům hlavy, Havel při své střele už zvedal ruce nad hlavu, ale minul cíl.

Druhá třetina nabídla na obou stranách více gólových možností, trefovali se ale jenom domácí, kteří dvěma zásahy otočili průběžný stav. Už Zíbova rána od modré čáry nadělala Málkovi problémy, skóre se měnilo ale až pět sekund po skončení přesilové hry. Květoň vystřelil z mezikruží a odražený kotouč uklidil se štěstím do otevřené klece Bonk. I druhá branka nyla z kategorie šťastných. Polanský vybojoval v rohu kluziště puk, přihrál ho Havlovi, který máchnul do prázdna. Třinecký útočník ale kontrolu nad kotoučem úplně neztratil, přistrčil ho osamocenu Hrňovi, který bez potíží trefil prázdnou branku.

Hosté zlobili zejména díky Burgrově formaci, na domácí straně se zase dvakrát propracoval do šance Kohn. V prvním případě se jednalo o nádhernou individuální akci, kdy si bekhendovou zadovkou přihrál puk na brusli, tou si ho přikopnul do jízdy, čímž dokonale obelstil hostující zadáka Sedláka. Ve skórování mu ale zabránil pohotovým rozklekem Málek.

Třetí dějství začali hosté bez aktivního Burgra a s viditelnou snahou v Třinci alespoň bodovat po více než dvou letech. Jejich iniciativa byla umocněna dvěma přesilovkami, které sice v zápase nebyla pro ani jeden tým velkou výhodou, ale ve druhé z nich udeřili. A taky se štěstím, když Káňa propasíroval puk pod chrániči Hamerlíka. Největší příležitost zlomit nerozhodný stav v základní hrací době měl Ujčík, který ale ani natřikrát nepřekonal Hamerlíka.

Stejný hráč měl možnost i v prodloužení, kdy měli hosté v závěru krátkou přesilovou hru. Nakonec ale Ujčík přeci jen utkání rozhodl, když Vojtka přelstil ve druhém kole bekhendovou kličkou. Domácí mohli na jeho trefu odpovědět, ale Květoňova střela skončila na tyči.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 2:3 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Bonk (D. Květoň), 34. Hrňa (Havel, Polanský) - 9. Szturc (Pohl, Ujčík), 48. J. Káňa (Ujčík, Pohl), rozhodující sam. nájezd Ujčík. Rozhodčí: Hribik, Minář - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 3748.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, P. Hořava, Cartelli, Davison - D. Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Hrňa - Rufer, Ostřížek, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Sloboda, Trnka, Ovčačík, Voráček, Sedlák - Štefanka, Húževka, J. Sýkora - J. Káňa, Burger, Walker - Szturc, Ujčík, Pohl - Kolouch, Strapáč, Šedivý. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články