Hlavní obsah

Pikantní Hlinkův večer: poprvé na Spartě v dresu soupeře a pak stěhování do Švédska

Čtvrteční večer rozhodně nebyl pro hokejového útočníka Jaroslava Hlinku všední. V dresu Plzně odehrál poslední zápas, už v pátek se totiž přesouvá do švédského Linköpingu, se kterým by chtěl v Elitserien bojovat o titul. Rozlučku s českou extraligou si nemohl čtyřiatřicetiletý forvard přát pikantnější. Coby sparťanský odchovanec poprvé v životě nastoupil v holešovické aréně v dresu soupeře, prohře Západočechů 1:4 ale nezabránil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaroslav Hlinka v dresu Plzně se probíjí sparťanskou obranou.

Článek

Jaké to ve vás vyvolávalo pocity?

Určitě to je jiné než na ostatních stadiónech. Vždyť jsem tady vyrůstal. Teď jsem tu odehrál první ligový zápas v dresu soupeře, což bylo zvláštní. Snažil jsem si to nepřipouštět, ale trošku to na mě dolehlo. Hlavně zezačátku.

V případě výhry se Plzeň mohla dostat do čela soutěže a úvod duelu tomu nahrával. Brzy jste se dostali do vedení, jenže poté už se vám tolik nedařilo. Proč vás Sparta přehrávala?

Dneska nám toho chybělo víc, nebylo to z naší strany nic moc. Dvě třetiny jsme byli jasně horším týmem, prohráli jsme zaslouženě. Musíme si přiznat, že Sparta chtěla víc vyhrát.

Jak celkově hodnotíte své angažmá na západu Čech?

Pocit mám jedině dobrý. Byl jsem tady spokojený, všichni mě přijali dobře. Jsem rád, že jsem tu mohl hrát a myslím, že jsme hráli dobrý hokej. I v letní Evropské trofeji, kde jsme postoupili bez porážky. Moc zápasů jsme prostě během mého působení neprohráli.

Co vás čeká v nejbližších dnech?

Dneska (ve čtvrtek) půjdu domů, vyspím se, ráno sednu do auta a pojedu do Švédska. V sobotu s Honzou Hlaváčem rovnou vykopáváme zápasem. Bude to rychlé, ale ono je to možná lepší, než dlouho na zápas čekat.

Cestovat do Švédska autem, to bude pořádná štreka, ne?

Je to nějakých 1200 kilometrů, tedy dvanáct až třináct hodin cesty. Dá se to. Jedu s tátou, Honza Hlaváč (Hlinkův spoluhráč v Linköpingu, který rovněž začínal sezónu v Česku) hraje ještě v pátek zápas s Kladnem, ten přiletí až po zápase.

Mělo o vás vedení Linköpingu dobrý přehled, když jste začínal sezónu v domácí soutěži?

Manažer se tu byl jednou podívat, ale nemyslím si, že by nás nějak vyloženě sledovali. Pro ně je důležité, jestli jsme zdraví, jestli můžeme hrát. Až na druhém místě je, jestli tu hrajeme a dáváme góly. Za ty tři roky nás s Honzou dobře znají. Vědí, jací jsme hráči.

Budete Plzeň na dálku sledovat?

Samozřejmě. Plzni budu přát, aby se dostala v play-off co nejdál a pokud možno vyhrála titul. Když bude mít hodně štěstí a zdravé hráče, šance určitě má.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec