Hlavní obsah

Kladenští hokejisté jediným gólem udolali Zlín, který neskóroval už 150 minut

Hokejisté Zlína se ze třetího místa na první příčku neprobojovali, prohráli ve čtvrteční předehrávce 16. kola Tipsport extraligy v Kladně 0:1. Hosté mohli v případě úspěchu přeskočit na čele České Budějovice, ale kvůli střelecké mizérii, která trvá už druhý zápas, se tak nestalo. Zlínští nedali gól už 150 minut a 8 sekund. Naopak domácí brankář Jan Chábera už 141 minut a 44 sekund neinkasoval.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kladenský Petr Kafka (vlevo) se snaží překonat zlínského brankáře Jakuba Sedláčka.

Článek

Do sestavy domácích se vrátil jedenačtyřicetiletý útočník Radek Bělohlav, který byl na začátku sezóny poslán do prvoligového Písku. Ve čtvrtek nastoupil o třídu výše, hrál v této sezóně poprvé extraligu za Kladno, začal ve čtvrtém útoku s Petrem Kafkou a Jakubem Valským.

V šesté minutě dal o sobě vědět domácí Valský, ale jeho kličky nakonec nevedly k otevíracímu gólu utkání. První výhodu v početní hře měli Rytíři, ale jejich snažení bylo naprosto plonkové. Naopak horní tyčku při oslabení trefil zlínský Roman Vlach, to běžela desátá minuta.

Šanci hrát s hráčem navíc dostali i hosté. Jejich první snažení vyšlo naprosto totožně s domácími. I Zlín mohl při přesilovce inkasovat, ale Jiří Bicek při úniku neuspěl, puk mu vypíchl Lukáš Galvas.

Hokejisté Kladna oslavují vítězství nad Zlínem.foto: ČTK/Vít Šimánek

Čtyři minuty před koncem zahajovací třetiny se z nudy trochu dostali i fanoušci. Pár hráčů si uhrazení vyměnilo názory, což se nelíbilo rozhodčím. Po tomto extempore, hráli domácí v oslabení. Diváci se ale místo gólu dočkali opět strkanic a náznaků potyček.

Minutu před koncem mohl protrhnout střeleckou smůlu David Růžička, ale trefil jen masku zlínského gólmana Jakuba Sedláčka, a tak první část skončila 0:0.

Střelecké trápení ukončil kladenský Bicek 

Premiérovou trefu tohoto utkání nepřinesla ani třetí početní výhoda Kladna. Jako přes kopírák se s podobnou výhodou popasoval i Zlín - tedy zase nic. Až předposlední minuta prostředního dějství přinesla pro všechny vzpruhu. Kladno se dostalo do vedení, trefil se Jiří Bicek, který překvapil Sedláčka a připsal si první gól v sezóně.

Před třetí částí vstupoval Zlín do zápasu s vizitkou týmu, který už šest třetin nedal gól. Naopak kladenský gólman Jan Chábera byl už více než 120 minut neprůstřelný.

Kladenští stále drželi jednobrankové vedení a občas si vysloužili i potlesk od skromné návštěvy, která se na čtvrteční klání dostavila. Oficiálně přišlo 2259 diváků.

Zlín mohl srovnat při vyloučení Ivana Majeského, ale brankář Chábera prokazoval, že má formu a hosté ji naopak nemají.

Rytíři mohli zvýšit vedení při čtvrté početní výhodě, ale takové rozložení sil na ledě jim dneska moc nevyhovovalo, opět žádná velká šance na překonání Sedláčka. Když už, tak Kafka netrefil poloprázdnou branku. Nakonec po šedesáti minutách stačila jediná trefa na tři body pro Kladno. Zlínu nepomohla ani hra bez brankáře v poslední minutě.

Předehrávka 16. kola Tipsport extraligy
Kladno - Zlín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 39. Bicek (Kuchler). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bádal, Kis. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2259.
Kladno: Chábera - David Růžička, J. Drtina, Lepine, Toman, Majeský, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Melka, Kalla - Eberle, Knotek, Diviš - Valský, Bělohlav, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Zámorský, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - O. Veselý, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Čajánek - Finsterle, T. Sýkora, Ondráček - Kubiš, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: