Hlavní obsah

Rána jsou dobrá, usmál se. Bělohlav se v 41 letech vrátil mezi elitu

Libor KalousSport.cz

Ve středu v devět večer mu zazvonil telefon a jedenačtyřicetiletý hokejista Radek Bělohlav byl povolán z prvoligového Písku do extraligového Kladna. O pár hodin později nastal velký cestovní přesun a ve čtvrtek utkání proti Zlínu. V nejvyšší soutěži pro zkušeného útočníka v této sezóně první. „Nebyla to žádná sranda, musel jsem ujet stovky kilometrů - Písek, Budějovice - Budějovice, Kladno. Bylo toho moc,“ přiznal po výhře 1:0 Bělohlav.

Foto: Jan Tauber (HC GEUS OKNA Kladno)

Hokejisté Kladna Jaroslav Kalla (vlevo) a Radek Bělohlav

Článek

S Kladnem vyhrál nejtěsnějším možným rozdílem, den předtím s Pískem musel kousat hrozivý debakl 0:8 od Olomouce. „Ve středu jsem zažil jiný zápas, tohle je balzám,“ usmíval se po Zlínu hráč, který za Písek vstřelil zatím tři góly. A bude patrně moci dávat góly dále. A ne jen tam.

Podle Bělohlava ho čeká dvojitá mise. Reálné je pendlování mezi oběma soutěžemi. Jak to bude ve svých letech zvládat? „Těžce. Cestování je náročné, není to žádná sranda,“ přiznal forvard, který nemá obavy z hokeje, ale z přesunů. V pohodě jsou i jeho rána v jedenačtyřiceti letech, když dostává tělo do provozu po těžkých zápasech. „Ty mám v pohodě, cestování je horší.“

Na začátek sezóny do Písku
„Není to tak, že bychom je vyřadili z kádru. Stále jsou hráči Kladna, a pokud se jim bude dařit, zase si je stáhneme zpátky a do Písku pošleme jiné, kteří nebudou mít dostatečnou výkonnost pro extraligu,“ řekl kladenský trenér Zdeněk Vojta před sezónou o hráčích, které poslal o soutěž níže. Bělohlav byl mezi nimi."

Bělohlav v minulé sezóně odehrál za Kladno dvaašedesát utkání, ve kterých vstřelil šest gólů a na jedenáct přihrál. Na začátku tohoto hokejového ročníku byl ale poslán do Písku, o soutěž níže, s tím, že může být kdykoli povolán zpět.

Stalo se.

„Užíval jsem si to. V Písku musím odehrát třicet minut za zápas, tady přicházím na led dokonce odpočinutý, takže dobrý, ale samozřejmě to je skok, pochopitelně,“ pověděl Bělohlav po kladenské premiéře v sezóně 2011/2012.

Loni se Kladnu nedařilo, hrálo ve skupině o udržení v nejvyšší soutěži, ale přišel nový majitel Jaromír Jágr a novým Rytířům se v extralize daří. V šatně se ale prý nic nezměnilo. „Nebyl jsem tu asi měsíc, takže to je pořád podobné, ale musíme vidět velký rozdíl proti loňsku - pochopitelně,“ dodal Bělohlav.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice