Hlavní obsah

Boleslav využila dvě přesilovky a Slavia potvrdila, že se doma trápí

V šestnáctém kole hokejové Tipsport extraligy Slavia prohrála s Mladou Boleslaví 0:2 a potvrdila fakt, že v letošní sezóně je v extralize nejhorším domácím týmem. Tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou prohrál šesté z osmi utkání, které hráli slávisté před svými fanoušky. Spokojený mohl být naopak boleslavský gólman Jaroslav Hubl, který vychytal první nulu v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Článek

Pátek se nesl ve znamení volna, ale to rozhodně neplatilo pro Slavii a Mladou Boleslav. Proti sobě nastoupila mužstva, která mají co napravovat. Domácí šli do zápasu s vizitkou nejhoršího týmu v extralize, který uhrál před svými fanoušky nejméně bodů, hosté na tom byli ještě hůř. Ti seděli na samém dně tabulky. K tomu přijeli se statistikou nejhoršího týmu na cizích hřištích.

Už po 84 sekundách domácí hráli v oslabení, ale velkého vzruchu se fanoušci, kterých dorazilo do O2 arény 3279, nedočkali.

Slávisté vyrukovali s tvrdou hrou, hned v počátku se dva hráči hostí těžce zvedali z ledu, vždy šlo čisté zákroky. Góly ale nepadaly, vyloženou šanci si za dvacet minut nevypracoval nikdo, ale jedni se přece jen radovali.

V zahajovací třetině slávisté sehráli dvě přesilovky, žádnou nevyužili. Hosté měli podobné šance tři a při druhé slavili úspěch. Brankář Dominik Furch neudržel puk, ten se dostal za jeho záda, kde stál zapomenutý Petr Chaloupka, který neměl problém vstřelit gól a upravit skóre na 1:0 pro Mladou Boleslav.

Kapitán Výborný využil druhou přesilovku 

Slavia měla příležitost na začátku druhé dvacetiminutovky, hrála přesilovku, hráči více stříleli, ale brankář Jaroslav Hübl držel nulu. Ta mu náležela i po dvou šancích v polovině utkání, když chytal bez hole. Tomáš Micka i Miloslav Čermák neuspěli.

Ještě předtím ale Boleslav zvýšila na 2:0. A opět při početní výhodě pět na čtyři. V 26. minutě se zapsal do statistik kapitán David Výborný a Slavia pomalu směřovala k šesté porážce z osmi domácích klání.

Dvacet minut měla Slavia na vstřelení minimálně dvou branek. Ty ji zaručovaly prodloužení, pokud by hosté v závěrečné dvaceminutovce nevstřelili gól. Jenže hned úvod nevyšel podle představ kouče Růžičky, slávistický útočník Tomáš Svoboda musel na trestnou lavici. V tomto utkání už potřetí.

„My chceme gól, my chceme gól,“ skandoval slávistický kotel, jenže hráči pár metrů pod nimi jim toto toužebné přání dlouho neplnili. Nakonec také nesplnili a Slavia podruhé v sezóně nedokázala vstřelit gól.

Slavia - Mladá Boleslav 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Chaloupka (Mikulík), 26. D. Výborný (Mikulík). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:5, navíc Bahenský (MB) 10. minut OT. Využití: 0:2. Diváci: 3279.
Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, J. Krejčík, Vašíček - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, P. Jelínek, Doležal - Micka, T. Hertl, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
J. Hübl - Žabka, Chaloupka, Mozík, Drábek, Rýgl, Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Vrbata, Svačina, Demel - Bahenský, Plodek, Tomas - Goertzen, Stieler, Kotrla. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.

Reklama