Hlavní obsah

Straka nepropadá po vysoké domácí prohře s Kometou panice

PLZEŇ

Až v 16. kole poprvé v nové sezoně ztratila Plzeň na domácím ledě všechny tři body. Vysokou výhru 6:1 si ze západu Čech odváží brněnská Kometa. Přitom do zápasu před slušně zaplněným hledištěm šli v pozici favorita domácí.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský kapitán Martin Straka

Článek

"Jsme teď hodně zklamaní. Na zápas jsme se hodně těšili. Přišlo spoustu diváků a my jsme se jim chtěli předvést v co nejlepším světle. Bohužel jsme byli od začátku všude pozdě a vůbec jsme Kometu nestíhali," přiznal sebekriticky po vysoké porážce kapitán Indiánů Martin Straka.

Na výkonu plzeňských hráčů se mohl podepsat náročný program, jelikož absolvovali čtvrté utkání během devíti dnů. Hrající spolumajitel západočeského týmu ale výmluvy podobného typu odmítá. "V množství zápasů bych to vůbec neviděl. Já osobně radši hraju, než abychom pořád jen trénovali. A podobně to určitě má většina hráčů," prohlásil rezolutně centr prvního útoku.

Indiáni si v zápase vytvořili množství gólových příležitostí, přesto dokázali výborně chytajícího brněnského gólmana Sasu Hoviho překonat pouze jednou. "Soupeř měl lepší pohyb a zaslouženě za to byl odměněn vstřelenými brankami," uznal devětatřicetiletý olympijský vítěz a mistr světa.

Malý tlak na gólmana

"Musím ale říct, že my jsme dneska šance měli a podobné to bylo i v posledních zápasech. Vždyť jsme taky dali skoro nejvíc gólů z celé ligy. Máme ale malý tlak do brankáře. To musíme zlepšit. Snažíme se na tom na tréninku dělat, protože když gólmani v dnešní době na střelu vidí, tak pak všechno pochytají," vysvětluje hlavní nedostatek plzeňské ofenzivy autor dosavadních pěti branek.

Poslední dvě utkání se navíc nevyvedla ani brankářské jedničce Západočechů Adamu Svobodovi, kterého proti Spartě i dnes s Kometou během hry střídal Marek Mazanec. "Určitě to pro něj není lehké. Předtím totiž vychytal nulu ve Vítkovicích. My jsme mu vůbec v těch posledních dvou domácích zápasech nepomohli. Musíme se zlepšit v obranném pásmu," zastal se Svobody nejstarší a nejzkušenější plzeňský hráč.

Nyní čeká tým kolem Straky série čtyř venkovních utkání. "Doma nám to teď moc nevycházelo, tak ty zápasy venku nám mohou pomoci. Určitě je lepší, že po tom dnešním debaklu hrajeme hned v neděli," myslí si před soubojem s Mladou Boleslaví lídr mužstva. "Je teprve začátek sezony. Není to o tom se z toho zbláznit. Nesmíme propadat panice, ale na druhou stranu se musíme poučit z chyb," doplnil Straka.

Především v přesilových hrách je citelně znát absence zraněných bývalých reprezentantů Františka Kaberleho a Tomáše Vlasáka. "Chybí nám. To je bez debat. Nesmíme se na to ale vymlouvat. Máme tu spoustu dalších šikovných kluků a ti se s tím musí poprat," burcuje Straka spoluhráče.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice