Hlavní obsah

Slavia doma rozdává body jak na běžícím páse. Musíme s tím něco dělat, burcuje Svoboda

Libor Kalous

Třikrát seděl na lavici hanby, jednou spoluhráči kvůli tomu pykali, dostali gól. On sám se v zápase neprosadil, přitom je nejlepším střelcem týmu. V pátek ale vyhořela celá Slavia, ne jen Tomáš Svoboda. Slávisté prohráli s Mladou Boleslaví 0:2. V tabulce jsou jedenáctí, v domácích zápasech ze všech nejhorší. Pohodu tak v mužstvu Vladimíra Růžičky nenajdete. „Těžko se tohle hodnotí, musíme s tím něco udělat,“ pověděl Svoboda po utkání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Svoboda ze Slavie (vlevo) se raduje se svými spoluhráči z branky.

Článek

Slavia hrála doma osmkrát, šestkrát prohrála, co s tím? Je to spíš tím, že venku se bojíme trochu o výsledek. Tam hrajeme jednoduchý hokej, vzadu neděláme zbytečné chyby a čekáme na rychlé brejky, což chceme i doma, ale to se nám nedaří a puky držíme moc dlouho. V tom bude problém. Musíme tohle hodit za hlavu a zkusit to zase v příštím zápase.

Před vlastními fanoušky nejste úspěšní, určitě jste situaci vícekrát probírali, proč tedy pořád nepřišla změna? Nevím. Doma máme důvěru v to, že kličku, kterou člověk udělá navíc, tak vyjde, ale bohužel nevyjde, pak dostaneme jeden dva góly a zjistíme, že to nejde. V poslední třetině začneme tlačit, ale to se nám podařilo otočit akorát první zápas s Vary. Takhle přitom musíme hrát od začátku. Ale proč tak hrajeme, proč to děláme, to nevím, těžko se to hodnotí.

Jdete do zápasu s myšlenkou, že se doma nedaří? Samozřejmě. Říkáme si to, než jdeme na led, na to člověk nemůže zapomenout.

Jiří Čelanský, asistent trenéra Slavie:
„Zápas se mi hodnotí těžko, za šedesát minut jsme nebyli schopni skórovat, nevytvořili jsme si vyloženou šanci, bez gólu nejde vyhrát. Nedaří se nám navázat na hokej, který hrajeme na venkovních hřištích, doma nám schází pohyb a důraz. Doma jsme vyhráli jen dva zápasy z osmi, to jsou body, které nám chybí.“

Je při takových výsledcích hráč více podrážděný, vy jste proti Boleslavi třikrát seděl na trestné lavici? K tomu bych se asi nechtěl vyjadřovat. Fauly vyplývají ze hry...samozřejmě vysoká hůl tam byla, šli jsme do souboje, protihráč byl pod mojí hokejkou a vyletěla mu do obličeje, to samé se může stát obráceně. Je moje chyba, že jsem byl třikrát venku, tohle nemůže v hokeji existovat. Tohoto se musím vyvarovat.

Pohybujete se okolo desátého místa, koukáte na tabulku? Loni to bylo stejné. Takto to bude až do posledního kola. Třeba tři týmy nahoře budou o sedm bodů výše, ale jinak to bude podle mě strašně vyrovnaný. Věřím, že šestý až jedenácté místo bude v rozdílu čtyř bodů. Proto je důležité zvládat zápasy doma s týmy pod námi a kolem nás.

Paříte mezi nejlepší střelce ligy, vstřelil jste devět gólů, s tím musíte být určitě spokojen, ne? To mě těší, osobní statistiky existují, ale k čemu jsou hráči góly, když budeme hrát play-out. Góly chce dávat každý, aby pomohl týmu a utkání se vyhrávala. Je hezký, když dáte gól na 1:0 a vyhrajete, ale když 1:3 prohrajeme a dáte jeden gól, tak radost taková není.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice