Hlavní obsah

Slavia nedala už dva zápasy gól, teď ji porazil lídr z Budějovic

PRAHA

Hokejisté Slavie si fanoušky neudobřili, podruhé v řadě nedokázali vstřelit gól. V 17. kole Tipsport extraligy prohráli s Českými Budějovicemi 0:3 a doma padli posedmé z devíti pokusů, není horšího mužstva v sezóně. Naopak hosté, kteří vstupovali do zápasu jako lídr nejvyšší soutěže, potvrdili formu a popáté za sebou venku vyhráli a upevnili si první místo.

Článek

Porovnání výsledků před zápasem určilo favorita. Slavia si vybojovala zatím jedenáctou příčku, doma z osmi utkání vyhrála jen dvakrát, nebylo v lize horšího týmu. Před svými fanoušky porazila Karlovy Vary 2:1 a Spartu 1:0, tedy vždy jen těsně o gól.

České Budějovice? To byla jiná čísla. První mužstvo tabulky dvakrát po sobě vyhrálo. K tomu venku zvítězilo čtyřikrát v řadě, naposledy prohrálo před čtyřmi týdny v Liberci. Aby toho nebylo málo, z uplynulých odehraných devíti zápasů jen jednou nebodovalo.

Co ukázal nedělní zápas?

Slávisté se v první třetině snažili, hráli i dvě přesilové hry, ale větší šance si vypracovali. Jedinou měl Vladimír Růžička, ale přestřelil branku a gólman Jakub Kovář nemusel zasahovat.

Jiná situace byla na straně hostí. Ti se radovali z gólu už po 59 sekundách, když brankář Dominik Furch neudržel puk a Jakub Langhammer poslal Budějovice do vedení.

Tým vedený Vladimírem Růžičkou projevoval snahu kombinovat, tlačil se do brány, ale vstřelit gól se ukázalo jako problém. Pokračovalo tak trápení z minulého klání, kdy Slavia nedala v pátek gól Mladé Boleslavi. A tak góly dávali opět jiní. Milan Gulaš napřáhl od modré čáry a puk se od tyčky odrazil do branky - 0:2.

Tenisce Kvitové tleskaly oba tábory 

Druhou třetinu začali slávisté tlakem, dostali se do šancí, ale nebylo jim opět přáno. Aspoň vytěžili další početní výhodu, ale obrázek byl stále stejný - žádná radost.

V polovině utkání dostali podobnou příležitost hosté, ale ani oni neuspěli, přesto se za tři sekundy radovali. Slávistický obránce Petr Kuboš se vrátil do hry, vrátka trestné lavice se za ním zavřela a Jihočeši dali třetí gól.

„My chceme Slavii,“ skandoval domácí kotel. Poté se přidal i hostující, ale z úplně jiného důvodu. Na světelné kostce se objevil průběžný stav utkání tenistky Petry Kvitové z Turnaje mistryň. Oba tábory fanoušků v hale na chvíli zapomněly na hokej. Před začátkem třeti dvacetiminutovky se Kvitová dočkala dalšiho aplausu, zápas s Viktorií Azarenkovou vyhrála.

Slavii mohla zápas zdramatizovat v devětačtyřicáté minutě, zase hrála přesilovou hru, když na lavici hanby seděl Langhammer, autor dvou budějovických gólů. Jak dopadlo domácí snažení? Výkonnost konstantní, takže neúspěšně.

Hosté si v poklidu dohráli poslední třetinu a odvezli si tři body. Po neděli jich mají v tabulce šestatřicet, slávisté devatenáct.

Slavia - České Budějovice 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Langhammer (Gulaš), 16. Gulaš (Langhammer, Vydarený), 32. Langhammer (Gulaš). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Bádal, Rozlílek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2929.
Furch - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík - Micka, Krenželok, Tomica - Kůrka, T. Svoboda, M. Čermák - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - T. Hertl, Jaškin, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Podlešák - L. Květoň, Červený, Martynek - Kuchejda, T. Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama