Hlavní obsah

Sparta podruhé v sezóně porazila Pardubice

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty porazili v 17. kole extraligy Pardubice 4:1. Základ ke druhé výhře nad Východočechy v sezoně položili Pražané již v průběhu první třetiny, kterou vyhráli 3:0. Hosté sice ještě snížili, ale poslední slovo měla Sparta.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté Sparty se radují z branky v pardubické síti.

Článek
Fotogalerie

Východočeši měli hned v úvodu k dispozici přesilovku, v ní ale pouze zahřáli Faltera v brance Sparty, jenž nastoupil poprvé v sezoně místo jedničky Pöpperleho. V šesté minutě už Sparta vedla, když Ton našlápl ve středním pásmu a tváří v tvář gólmanovi Růžičkovi úspěšně zakončil svou oblíbenou fintou v podobě bekhendového blafáku.

Polovina úvodní části přinesla dokonce dvojnásobnou početní výhodu pro hosty, ti ale za 41 vteřin Faltera ani náznakem neohrozili. Vzápětí se ve stejné situaci při současném vyloučení Sima a Rákose ocitla i Sparta, která hrála nejprve 13 sekund čtyři na tři, posléze dalších 107 vteřin v pěti proti třem, ale stav se i díky pozornému Růžičkovi neměnil.

V 15. minutě jel sám na Faltera pardubický forvard Kolář, ovšem domácí gólman sklapl k sobě betony včas. Hosty to mohlo mrzet o to víc, že chvilku poté zvýšil na 2:0 při přesilovce Tenkrát. Vzápětí se Falter rychlou lapačkou vyznamenal proti Drtinovi. Poslední slovo před první přestávkou měl ale Foster a přidal třetí trefu Sparty.

Hned v nástupu do druhého dějství oživil naděje Pardubic Kousal, který snížil. Svůj tým navíc mohl přiblížit ještě více na dostřel, ale bekhendem z úhlu orazítkoval pouze tyč. Ve 34. minutě byl v dobré pozici Jánský, vychytal ho však Růžička. Pardubický brankář se pak vyznamenal ještě proti Brošovi a nepřipustil opětovné navýšení manka Východočechů.

Sparta ve třetí třetině pečlivě hlídala své vedení, ve 49. minutě měla ale v oslabení při vyloučení Ivana Rachůnka velké štěstí, že útočník Kolář minul Falterem vyražený kotouč a nedal kontaktní gól. Ve vyložené šanci mířil krátce nato na druhé straně jen těsně vedle Ton.

Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby navíc upláchl Tomáš Rachůnek a ranou po ledě prostřelil Růžičku, čímž nejen napravil své zaváhání v podobné situaci, do níž se krátce předtím dostal, ale zároveň potvrdil výhru domácích.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Ton (Tenkrát, Bližňák), 18. Tenkrát (Broš, Ton), 20. Foster (Y. Treille), 57. T. Rachůnek - 21. Kousal (Buchtele). Rozhodčí: Minář, Bauer (Něm.) - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 5563.
Sparta: Falter - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, D. Kočí, Philipp, Husák, Kučný - Jánský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Pacovský, Forman, Žálčík. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Kolář II, Benák, M. Drtina, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Kousal, T. Nosek, Buchtele - Sim, Elkins, Rákos - Radil, Semorád, Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: