Hlavní obsah

Vítkovice se po sedmi kolech dočkaly tří bodů, porazily Liberec

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic uťali sérii sedmi zápasů bez tříbodové výhry a v 17. kole na domácím ledě přetlačili Liberec 3:2. O jejich vítězství rozhodl v polovině utkání obránce Tomáš Kudělka, který využil přesilovku pět na tři. Bílí Tygři v závěru tlačili, ale vyrovnat se jim nepovedlo a po třech vítězstvích vyšli naprázdno.

Článek

Z Vítkovic v úvodu pryštila touha po vítězství a úvodní desetiminutový nápor jim vynesl i dvoubrankový náskok. Skóre otevřel hned po čtyřech minutách Walker, který po úniku z levého křídla umístil puk nad Vošvrdovu lapačku. Pak se v útočném pásmu usadila čtvrtá vítkovická formace a vtipnou přihrávku Šedivého zpoza branky propasíroval za čáru Szturc.

Hosté se až potom dostávali do hry. Výtisk nejprve vyřadil ze hry klasickým bodyčekem veterána Ujčíka, pak o sobě dali vědět i v ofenzívě a Málek musel předvést své umění při šancích Vaka s Nedvědem.

Nepříliš jistého Vošvrdu od druhé třetiny vystřídal mezi tyčemi Pinc a Liberec zvýšenou aktivitu korunoval i kontaktní brankou. Už po deseti sekundách využil ve 27. minutě přesilovku Bartovič, který tečoval ránu Trončinského.

Domácí si však soupeře udrželi od těla. Severočeši nepřežili 100 vteřin v dvojnásobném oslabení, do vítkovických řad vrátil klid tvrdou ranou z levého kruhu Kudělka.

Na tři body se však domácí ještě pořádně nadřeli. Vantuch ve 45. minutě dokončil přesnou dorážkou průnik Bulíře a hosté v závěru soupeři zle zatápěli. I když domácí triumf z obrovské příležitosti nepotvrdil Szturc, tři body nakonec zůstaly v Ostravě.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Walker (Húževka, Pohl), 9. Szturc (Šedivý), 31. Kudělka (Burger, Malík) - 27. Bartovič (Trončinský, P. Nedvěd), 46. Vantuch (Bulíř). Rozhodčí: Hribik, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4054.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Rehák - Ujčík (16. J. Sýkora), Burger, J. Káňa - Pohl, Húževka, Walker - Pabiška, Štefanka, Kolouch - Šedivý, Strapáč, Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.
Liberec: Vošvrda (21. Pinc) - Čakajík, Výtisk, Hay, Holub, Kajínek, Derner, Trončinský, Pavlů - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bortňák, Vak, L. Krejčík - Bárta, Urban, Dušek - Vantuch, Bulíř, Kica. Trenér: Kalous a Pešan.

Reklama

Související témata: