Hlavní obsah

Třinec uštval Boleslav gólovou smrští, Sparta porazila Kometu a je druhá

PRAHA

Nevídaný brankostroj předvedli v úterním duelu 18. kola Tipsport extraligy hokejisté Třince. Oceláři v domácím duelu s Mladou Boleslaví nastříleli soupeři za jedenáct minut pět gólů a pro většinu diváků ve Werk aréně bylo po zápase. Středočeši sice dokázali v průběhu duelu snížit na rozdíl dvou branek, drama se ale nekonalo a nakonec si odvezli porážku 3:6. Postup na druhou příčku tabulky si výhrou 3:0 nad Brnem nenechali ujít hokejisté Sparty a tři body z Kladna vezou po těsné výhře 4:3 hokejisté Vítkovic.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Petr Tenkrát je druhým nejproduktivnějším hráčem Sparty.

Článek

Sparta měla před střetnutím s Kometou před očima postup na druhou příčku tabulky, hosté pro změnu usilovali v Holešovicích o zajištění posunu na hranici elitní šestky. To se jim ale nepodařilo a velkou zásluhu na tom měl domácí gólman Falter, který při svém druhém startu v sezóně vychytal první čisté konto.

Kometa měla sice více šancí, skóre ale otevřeli v druhé třetině domácí zásluhou Formana. Brňané byli i v dalším průběhu zápasu aktivnější, defenziva Sparty ale byla pozorná a Falter jistý. Ve třetí části výhru Pražanů pojistili Broš s Tenkrátem a Sparta tak poskočila na druhou příčku se ztrátou dvou bodů na České Budějovice. Kometa klesla na devátou příčku.

Třinec negativní domácí bilanci nepotvrdil 

Po neděli v tabulce šestý Třinec je nejlepším týmem z venkovních hřišť, domácí bilancí se ale Oceláři příliš nechlubili – z předešlých devíti zápasů na vlastním ledě totiž uspěli jen dvakrát. Úvod úterního zápasu ale vypadal, jako by se Boleslav  na statistiku stoprocentně spolehla a vyjela na led s vědomím, že výhra přijde sama. Opak byl pravdou...

Oceláři totiž soupeře dokonale zaskočili. Ve 4. minutě otevřel skóre Květoň, za tři a půl minuty zvyšoval Adamský a o minutu později  to bylo po trefě Orsavy 3:0 a boleslavský gólman Hübl putoval na střídačku. Jenže čisté konto druhého brankáře Valenta vydrželo pouhých 37 sekund, kdy náhradníka překonal Peterek. V čase 10:56 se prosadil McGregor a Středočeši byli na ručník.

Z úvodního šoku se ale Boleslav dokázala částečně vzpamatovat. Ještě před první přestávkou snížil Rýgl, před polovinou utkání přidal druhý gól hostů Bahenský a hned po začátku třetí části snížil na rozdíl dvou branek Svačina. Drama se ale nekonalo a na konečných 6:3 pro Třinec upravil v 57. minutě Adamský. Třinec tak snížil ztrátu na vedoucí Budějovice na sedm bodů a aktuálně je pátý, Boleslav zůstala předposlední.

Naději Rytířů vzal Ovčačík 

Hokejisté Vítkovic sice porazili Kladno desetkrát v řadě, narozdíl od svého regionálního rivala z Třince ale letos na venkovních kluzištích body příliš nesbírají a v úterý navíc měli v hlavách dvě čistá konta kladenského gólmana Jana Chábery z předešlých dvou zápasů. Jenže úspěšná série podle všeho hlodala spíš v nitru brankáře Rytířů a Chábera v 16. minutě inkasoval po nepovedeném zásahu proti dalekonosné střele Reháka.

Domácí sice na začátku druhé třetiny vyrovnali při dvojnásobné početní výhodě zásluhou Kally, Vítkovice ale ještě v průběhu druhé části odskočili na rozdíl dvou gólů. Povedená 47. minuta v podání Kladna znamenala vyrovnání a příslib velkého dramatu, v 51. minutě se ale při hře 4 na 4 prosadil Ovčačík, který určil definitivní skóre utkání. Vítkovičtí tak v tabulce odsunuli svého dnešního soupeře na hranici elitní desítky a jsou osmí.

Hokejová Tipsport extraliga - 18. kolo
Úterý 1. listopadu
Třinec - Mladá Boleslav 6:3on-line
Branky: 4. Květoň, 8. Adamský, 9. Orsava, 10. Peterek, 11. McGregor, 57. Adamský - 19. Rýgl, 27. Bahenský, 42. Svačina.
Kladno - Vítkovice 3:4on-line
Branky: 26. Kalla, 47. Kalla, 47. Bicek - 16. Rehák, 29. Kolouch, 34. Rehák, 51. Ovčačík.
Sparta - Brno 3:0on-line
Branky: 37. Forman, 49. Broš, 57. Tenkrát.
Středa 2. listopadu
17:30 Litvínov - Slaviaon-line
18:00 Pardubice - Zlínon-line
18:30 Liberec - K. Varyon-line
Úterý 10.ledna 2012
17:30 Plzeň - Č. Budějoviceon-line

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec