Hlavní obsah

Pardubice nechtějí uvolnit Koukala už na úterní sraz reprezentace

PRAHA

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik se dostal do menšího konfliktu s vedením Pardubic. Požadoval, aby se útočník Petr Koukal, kterého zařadil do nominace na turnaj Karjala, připojil k národnímu týmu na srazu příští týden v úterý. Východočeši si ale na stejný den přeložili dohrávku 1. kola extraligy proti Vítkovicím a generální manažer klubu Zbyněk Kusý odmítl kapitána mužstva uvolnit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový útočník Pardubic Petr Koukal se raduje se spoluhráčem

Článek

"Máme tu trošku rozkol. Podle řádů mezinárodní federace by nominovaní hráči měli být v době reprezentační přestávky uvolněni. Generální manažer Pardubic to ale neakceptuje," uvedl Hadamczik na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Situaci řešil i s většinovým majitelem pardubického klubu Romanem Šmidberským, který mu slíbil, že se záležitostí bude zabývat. "Teď se mu ale už několik dní nemůžu dovolat," řekl trenér, kterého situace mrzí i proto, že Kusý v minulosti jako manažer působil u národního týmu společně s Hadamczikem.

"Pardubice by k tomu měly přistoupit s nadhledem, když přijaly dohrávku v době reprezentační přestávky. Chybí tady vzájemná tolerance národní tým - klub. Neděláme z toho ale tragédii," uvedl Hadamczik.

Reprezentační kouč je smířený s tím, že se Koukal připojí k národnímu týmu až ve středu. "Budeme se muset rozhodnout, zda jej postavíme do prvního zápasu už ve čtvrtek. Bude mít ale za sebou zápasy v pátek, v neděli, v úterý. A pak cestu z Vítkovic do Prahy a let do Švédska," naznačil Hadamczik, že Koukala v prvním duelu turnaje zřejmě nechá odpočívat.

Vyřadit loňského světového šampiona z kádru nechtěl. "On za tu situaci nemůže. Svými výkony si nominaci zasloužil," řekl Hadamczik. Pardubice mohou teoreticky dostat od Mezinárodní hokejové federace (IIHF) pokutu, pokud by si česká strana na neuvolnění Koukala oficiálně stěžovala.

Podobná situace mohla nastat i u Jakuba Petružálka a Petra Vrány z Chabarovsku, kteří měli původně v příštím týdnu dohrávat dva zápasy KHL. Vedení ruského klubu ale nakonec duely přesunulo ještě jednou na pozdější termín.

Reklama

Související témata: