Hlavní obsah

Třinec vykročil k výhře nad Boleslaví pěti góly v první části

TŘINEC

Pět gólů v úvodních jedenácti minutách zajistilo hokejistům Třince v úterním zápasu 18. kola extraligy vítězství 6:3 nad Mladou Boleslaví. Po impozantním vstupu však mistr zvadl a hosté snížili až na dvoubrankový rozdíl, ale drama odmítl v power play svou druhou trefou Martin Adamský.

Článek

Jestliže poslední vzájemný duel rozhodl Třinec šesti góly v třetí třetině, dnes zlomil odpor Středočechů pěti góly už v úvodní části. Zápas se přitom pro hosty nemusel vyvíjet tak děsivě. Už v druhé minutě po střele Cetkovského reklamovali gól, jenže padl do posunuté brány. To ve čtvrté minutě o Květoňově švihu pod horní tyčku nemohlo být sporu.

Mladá Boleslav se začala sypat až po druhém gólu, který dal Adamský milimetrovým zásahem do levého horního koutu. O 63 sekund později vyhnal Hübla na střídačku blafákem po sólu Orsava.

Jenže náhradník Valent si ani nesáhl na kotouč a už ho lovil z brány rovněž. Žabkovo vyloučení na čtyři minuty Třinec potrestal v maximální možné míře: po dokonalé kombinaci s Kohnem a Adamským nastavil Peterek před brankou jen čepel hole a pak puk pod gólmanem popáté propasíroval ještě McGregor. Všech pět gólů domácí stihli za sedm minut a šest sekund.

Brankostroj mistra se pak zasekl. Rýgl v 19. minutě snížil a v druhé třetině hosté zvýšeným důrazem v osobních soubojích srovnali hru. Zápas se rozkouskoval, domácí ztratili tempo i zřejmě zraněného kapitána Bonka a utkání náboj.

Do snesitelné podoby pak upravil skóre Bahenský gólem v přesilové hře, a když neobsazený Svačina v nástupu do třetího dějství z mezikruží snížil, jasná partie se začala měnit v drama.

Třinec po oslnivém začátku zvadl, vytratila se svižnost i kombinace a soupeř vycítil šanci. Jedenáct minut před koncem měl kontaktní gól na holi Goertzen, ale zblízka trefil Vojtka.

Boleslav už téměř čtyři minuty před koncem odvolala brankáře, vzápětí však inkasovala pošesté z hokejky Adamského.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 6:3 (5:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. D. Květoň (Peterek, Zíb), 8. Adamský (Kohn, Davison), 9. Orsava (Ostřížek), 10. Peterek (Kohn, Adamský), 11. McGregor (Polanský), 57. Adamský (Peterek, Hrabal) - 19. Rýgl (D. Výborný, Balaštík), 27. Bahenský (Cetkovský, Mozík), 42. Svačina (Vrbata). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 3298.
Třinec: Vojtek - Hrabal, Zíb, Cartelli, Davison, Richter, Hudec, Lojek, Kania - D. Květoň, Bonk, McGregor - Kohn, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Mladá Boleslav: J. Hübl (9. Valent) - Žabka, Chaloupka, Mozík, Drábek, Rýgl, Beňovič, od 11. navíc Soukup - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Svačina, Vrbata, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel - od 26. navíc J. Frolík. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.

Reklama

Související témata: