Hlavní obsah

Pardubice roznesly Zlín, Litvínov udolal Slavii po nájezdech

PRAHA

Tři zápasy osmnáctého kola hokejové Tipsport extraligy odehrálo ve středu šest týmů. Liberec udolal až po samostatných nájezdech poslední Karlovy Vary, stejně dopadl na branky divoký zápas mezi Litvínovem a pražskou Slavií, kde byli nakonec i díky hattricku Františka Lukeše šťastnější domácí. Pardubice si lehce poradily se Zlínem, který porazily vysoko 6:1.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický Jan Buchtele oslavuje jednu z branek do sítě Zlína

Článek

V předchozím vzájemném utkání Litvínov porazil Slavii 4:3, když si tři body připsali Viktor Hübl a František Lukeš. Druhý jmenovaný se stal hrdinou i tentokrát, když zaznamenal rovnou hattrick včetně vítězného samostatného nájezdu. Ale vedla k tomu dost trnitá cesta.

Domácí sice vedli 3:1, jenže Slavia nastřílela ve druhé třetině tři góly během šesti minut a skóre otočila. Ještě minutu před koncem dokonce vedla 5:4, když zaúřadoval Lukeš. Čtyřiadvacet vteřin před vypršením základní hrací doby vyrovnal a v rozhodujících nájezdech pak definitivně překlopil výhru na stranu Litvínova.

Pardubice prohrály tři z posledních čtyř utkání, Zlín zase padl třikrát v řadě a k tomu dokázal vstřelit jediný gól. Střelecké prokletí sice už v první třetině zlomil Vlach, jenže to bylo od hostů všechno. Dalších pět branek zaznamenali Pardubičtí, dvakrát se trefil Jan Kolář, a domácí slavili vysokou výhru 6:1.

Liberec má na kontě osmou domácí výhru za sebou, přestože s Karlovými Vary prohrávali domácí o dvě branky. Bartovič ale brzy snížil a Vak ve druhé třetině vyrovnal. V rozhodujících samostatných nájezdech hosté neuspěli, naopak za Bílé tygry skórovali Bárta a čerstvý reprezentant Petr Nedvěd.

Hokejová Tipsport extraliga, 18. kolo:
Litvínov - Slavia 6:5 po sam. nájezdechon-line
Branky: 13., 60. a rozh. nájezd Lukeš, 8. Gerhát, 14. Stříteský, 29. Ručinský - 12. a 27. Růžička, 21. a 31. Hertl, 25. Krenželok.
Pardubice - Zlín 6:1on-line
Branky: 31. a 51. Kolář, 27. Nahodil, 35. Sim, 40. Buchtele, 57. Kousal - 17. Vlach.
Liberec - Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 13. Bartovič, 27. Vak, rozh. nájezd Bárta - 1. Mikeska, 12. Skuhravý.
Dohrávka 10. leden 2012: Plzeň - České Budějovice
Odehrané zápasy 18. kola

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín