Hlavní obsah

Čekání střelce skončilo. Útočník Brendl jde na měsíc do Pardubic

PRAHA

Čekání na zápas skončilo. Na měsíční hostování přichází do Pardubic hokejista, který umí především střílet góly. Třicetiletý Pavel Brendl, který poznal i dvě největší ligy světa - NHL a KHL se má představit v extralize už ve středu v utkání proti Zlínu. „Pavel tu bude na měsíc, na konci listopadu budeme celou situaci řešit s ohledem na aktuální stav mužstva,“ vysvětlil Zbyněk Kusý, generální manažer Pardubic.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu

Článek

Brendl v této sezóně za žádný klub ještě nehrál, ale má se rýsovat jeho odchod do zahraničí. Než bude vše jasné, zakotví v Pardubicích.

„Rozhodli jsme se využít možnosti pomoci Pavla Brendla, který nyní čeká na zahraniční angažmá. Jsme rádi, že se nám rozhodl pomoci. Pavel Brendl je Východočech, mám s ním nejlepší zkušenosti z mládežnických reprezentačních týmů a doufám, že nám v naší těžké situaci pomůže,“ řekl Kusý, který s výpomocí myslel především na zdravotní stav útočníků.

„Museli jsme urychleně reagovat na situaci, která u nás nastala. Radovan Somík je zraněný na delší dobu, absentují i Martin Bartek a Tomáš Zohorna. U Martina nevíme časový horizont, kdy se vrátí do mužstva,“ dodal Kusý.

Brendl odehrál v české nejvyšší soutěži pouze dva zápasy. V době výluky NHL v sezóně 2004/2005 za Třinec, bodově se ale neprosadil. V minulé sezóně působil v Kontinentální hokejové lize a ve Finsku. Za Neftěchimik Nižněkamsk vstřelil jedenáct branek, za Kalpa Kuopio sedm.

Dva roky předtím udivoval v Torpedu Nižnij Novgorod, kde dokázal vstřelit 63 gólů.

V NHL nastoupil za Philadelphii, Carolinu a Phoenix. Za tyto týmy sehrál celkem 80 utkání, ve kterých nastřílel 11 gólů. V nejlepší soutěži světa hrál naposledy v sezóně 2005/2006. Od té doby působil v nižší AHL, ve Švédsku, Finsku a Rusku.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec