Hlavní obsah

Brendl vkročil do Pardubic vítězně. Hostování, které se může protáhnout

PRAHA

Vyhráli a on nic nepokazil. Takové pocity měl hokejista a vyhlášený střelec Pavel Brendl po prvním utkání, které odehrál v této sezóně. Stalo se tak 2. listopadu. Útočník čekající na zahraniční nabídku od středy vypomáhá Pardubicím. Proti Zlínu si připsal asistenci. „Chtěl jsem to odehrát poctivě, snad to nebylo špatné,“ řekl pro klubový web juniorský mistr světa z roku 2001.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pavel Brendl v pardubickém dresu

Článek

Třicetiletý Brendl, který poznal i dvě největší ligy světa - NHL a KHL má vypomoci Pardubicím, které trápí marodka jejich útočníků. Proti Zlínu ale žádné trable nenastaly, jednoznačná výhra 6:1 hovoří za vše. První třetinu sice domácí prohráli 0:1, ale druhá určila další vývoj bez větších debat - 4:0.

„Ve druhé třetině jsme byli lepší a v té třetí jsme to poměrně kontrolovali a nebylo nic těžkého dovést utkání do vítězného konce,“ zhodnotil premiéru Brendl. „Pro mě to byl první zápas, takže jsem byl spíše rád, že jsem nic nepokazil a že jsme vyhráli.“

Brendl naskočil do druhé formace Pardubic na křídlo s dvojicí Robert Kousal a Jan Buchtele, kteří jsou přece jen o pár let mladší. Oba o téměř deset let. „Dopoledne na ledě jsme spolu byli patnáct dvacet minut, nestihli jsme trénovat souhru. Šel jsem pak rovnou do zápasu, ale není mi dvacet, mám něco za sebou, jsem zvyklý měnit týmy i lajny, takže to nebylo nic extra složitého,“ nedělal si těžkou hlavu ze zahajovacího zápasu zkušený útočník, který do Pardubic přijel ráno, večer ho už sledovalo přes sedm tisíc fanoušků v hale.

Měsíc má Brendl zůstat na východě Čech, mezitím bude řešit další angažmá. „Už jsem chtěl někde začít, mám chuť jít někam do zahraničí, ale nechtělo se mi čekat, a tak jsem se dohodl s Pardubicemi,“ vysvětlil.

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodufoto: www.khl.ru

„S panem Kusým (generální manažer klubu) máme hodně dobré vztahy, mluvili jsme o tom, že Pardubice mají mnoho zraněných hráčů, takže jim rád pomůžu. Hodí se mi, že si tady mohu zahrát a budu rozehraný, pokud bych někam odcházel,“ dodal forvard, který v minulé sezóně působil v Kontinentální hokejové lize a ve Finsku. Za Neftěchimik Nižněkamsk vstřelil jedenáct branek, za Kalpa Kuopio sedm.

Dva roky předtím udivoval v Torpedu Nižnij Novgorod, kde dokázal vstřelit 63 gólů. V NHL nastoupil za Philadelphii, Carolinu a Phoenix. Za tyto týmy sehrál celkem 80 utkání, ve kterých nastřílel 11 gólů. V nejlepší soutěži světa hrál naposledy v sezóně 2005/2006. Od té doby působil v nižší AHL, ve Švédsku, Finsku a Rusku.

A co ukáže konec listopadu? „Je možné, že tady budu pokračovat, ale nepředbíhal bych událostem, jsem tu jen chvíli, odehrál jsem první zápas. Musím se se vším srovnat a uvidíme, co bude dál," dodal Brendl.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 39. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice