Hlavní obsah

Vymstila se nám hra na jistotu, posteskl si Růžička mladší

Slávistický hokejový útočník Vladimír Růžička mladší zaznamenal při zápase v Litvínově dva góly a ještě si připsal jednu asistenci. Na to, že Pražané hráli na soupeřově ledě, to je slušná osobní bilance. Jenže ani tahle statistika nemohla mladého forvarda uspokojit.

Článek

„Bohužel jsme získali jen bod, přitom jsme měli krůček ke třem. Ke konci třetí třetiny jsme chtěli hrát až moc na jistotu, což se nám vymstilo. Srazila nás sporná situace necelou půl minutu před koncem třetí třetiny, kdy domácí vyrovnali na 5:5. Zdálo se nám, že protihráč kopl do puku bruslí. Je to ale těžké posoudit, protože tam byl chumel hráčů. A hokej je tak rychlý sport, že záleží na každé vteřince,“ ohlížel se Růžička junior za gólovou přestřelkou.

Sám k ní přispěl vydatně, jenže při samostatném nájezdu úspěšný nebyl.

„K těm nájezdům ani nemuselo dojít. Už v prodloužení jsme byli sami dvakrát před brankou a mohli jsme rozhodnout. Nějak mi pak penalta nesedla. Zkazil jsem to, co k tomu říci? Měl jsem dát gól a třeba by to dopadlo jinak. Samozřejmě porážka 5:6 po nájezdech mrzí. Litvínov nám trošku bodově v tabulce odskočil, přitom jsme se chtěli dostat na jeho úroveň,“ pokrčil rameny.

Dvanácté místo Slavie v tabulce je zklamáním. „Nikdo nám nemůže vyčítat, že bychom hráli jen na půl plynu. Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát. Po osmnácti kolech na tom nejsme příznivě, ale hlavní část sezóny je pořád před námi,“ uvažoval Růžička junior.

A v čem vidí naději na zlepšení? „V předešlých dvou kolech jsme doma neskórovali. V Litvínově pak pětkrát, to je přece jen posun v produktivitě.  Od toho se musíme odrazit, přitom dbát i na obranu a bojovat dál,“ dodal mladý útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice