Hlavní obsah

Brendl si při kanonádě Pardubic připsal první trefu v extralize

Na čtvrtý pokus se kanonýr Pavel Brendl dočkal první trefy v české hokejové extralize. Posila Pardubic ale nepřikládala své trefě na ledě dosavadního lídra Českých Budějovic žádnou velkou váhu. Třicetiletý juniorský mistr světa z roku 2001 z Moskvy zvýšil na jihu Čech při výhře 5:2 na 5:0.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pavel Brendl v pardubickém dresu

Článek

"Z gólu jsem se výrazně neradoval, protože jsem zvyklý často skórovat a tento zásah na 5:0 nebyl až tolik důležitý," řekl novinářům Brendl. Čtyřka draftu NHL z roku 1999 měla na kontě před výpomocí v Pardubicích jen dva zápasy v české nejvyšší soutěži za Třinec v sezoně 2004/05 bez bodového zisku.

Po středeční premiéře proti Zlínu (6:1), kdy si připsal asistenci, se Brendl tentokrát dočkal i branky. V 30. minutě střelou švihem překonal domácího gólmana Pavla Kantora, který krátce předtím vystřídal Jakuba Kováře. "Hráli jsme docela dobře, hlavně jsme měli dobrý nástup do druhé třetiny. Naopak soupeř trošku polevil. Určitě nám pomohl i gól ve vlastním oslabení," dával Brendl větší váhu trefě Petra Koukala ve 24. minutě na 2:0.

Brendl si zatím užívá v Pardubicích vítězné okamžiky. Východočeši po předchozích dvou porážkách dvakrát jednoznačně vyhráli. "Mým příchodem se výsledky určitě nezlepšily, ale jsem rád, že mužstvo začalo vyhrávat," dodal Brendl.

Reklama

Související témata: