Hlavní obsah

Karlovarský gólman Salfický si zápas proti 'své' Plzni užil

KARLOVY VARY

Zkušený hokejový brankář Dušan Salfický se při své výpomoci v Karlových Varech radoval ze čtvrté výhry z posledních pěti zápasů a dnešní výsledek 4:3 v západočeském derby proti Plzni si užíval zvlášť. V týmu Indiánů totiž působil gólman patřící prvoligovému Ústí nad Labem krátce v minulé sezoně.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Západočeské derby nabídlo dramatickou bitvu. Zleva Nicholas Johnson z Plzně, Travis Gawryletz a Dušan Salfický z Karlových Varů a Tomáš Pitule z Plzně.

Článek

"Byl to pro mě opravdu specifický zápas, zvláště po loňské nepovedené sezoně v Plzni, kde jsem toho moc nepochytal," řekl novinářům Salfický. "Strašně rád jsem kluky z Plzně viděl, protože je mám rád a Plzeň ke mně opravdu zčásti patří. Dnes jsem však bojoval za zelený dres a jsem šťastný, že jsem je porazil."

Po úvodní porážce v Mladé Boleslavi pomohl Salfický Energii už k 12 bodům v pěti duelech. "Dvě třetiny jsme tahali za kratší konec, ale paradoxně jejich zbraní, tlakem do brány, jsme zápas otočili. Škoda situace na konci druhé třetiny, kdy jsem dostal nešťastný gól od Martina Straky," podotkl.

V závěrečné třetině nejdříve Karlovy Vary přečkaly téměř minutové oslabení tří proti pěti a pak díky trefě Lukáše Pecha rozhodly. "Zaplaťpánbůh, že jsme to oslabení přežili," oddechl si Salfický, který se dočkal ocenění od fanoušků z obou stran.

"Cítím se velice dobře, a když se fanoušci obou táborů překřikují, že Dušan je náš, je to velice příjemné. Zejména, když v Litoměřicích jsem si to představoval taky trochu jinak. Ti jsou možná rádi, že jsem odešel," doplnil Salfický, který před působením v Karlových Varech hostoval právě v Litoměřicích.

Reklama

Související témata: