Hlavní obsah

Pardubice jedou pomstít šokující prohru

Marek Burkert, PrávoSport.cz

Bylo to největší překvapení 8. kola. Suverénní lídr tabulky z Pardubic tehdy podlehl na vlastním ledě brankou 29 vteřin před koncem prodloužení Vsetínu 2:3. Na východě Čech vedení klubu bouřilo a hráči byli pozváni na kobereček . Nyní mají 'perníkáři' ideální příležitost k reparátu. POZVÁNKA NA HOKEJOVOU EXTRALIGU

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Devět hráčů měly Pardubice v reprezentačních výběrech. Mezi nimi byl i brankář Adam Svoboda.

Článek

Na reprezentačních srazech měl trenér lídra Miloš Říha devět hráčů, sedm ve výběru kouče Lenera, Podhradského s Pištekem pak ve slovenském národním mužstvu, které si utrhlo ostudu prohrou s Maďarskem. "Měli jsme k dispozici jen patnáct hráčů a nacvičovali přesilovky i jednodušší a hlavně důraznější zakončení," popisoval kouč Východočechů náplň přestávkových dnů.

Všichni reprezentanti se ze srazů vrátili v pořádku, Pardubičtí ale budou postrádat duo útočníků: technicky zdatného Lubinu i důrazného Mrázka. "Navzdory tomu se budeme co nejdříve snažit konsolidovat kádr a navázat na předešlé období," přál si trenér.

Čeká se na Galkina

Vsetínští se v průběhu pauzy soustředili na posílení kádru vhodnými trejdy. Zda však měnili správně, ukáže právě následující duel. Tým opustili z Třince hostující Hašek, Vampola odešel do kádru posledního Liberce. Mimo klub je už i obránce Vyrůbalík, který putoval do Znojma výměnou za Mareše, z Prostějova přišel R. Procházka.

"Vampola nesplňoval svými výkony představy trenérů, proto jsme souhlasili s jeho přestupem, " vysvětlil nejvýraznější změnu manažer Vsetína Oldřich Štefl. Valaši věří, že nabrali další síly k tabulkovému vzestupu, a pomoci jim k tomu mají i další hráčské posily. Na pořadu dne je prý i příchod pamětníka mistrovských titulů moravského klubu Andreje Galkina z Voskresensku. "Záleží na postoji ruského vedení," uvedl Štefl.

Program 21. kola
17:00Třinec - Litvínov (první zápas 3:4), Vsetín - Pardubice (3:2pp).
17:30Znojmo - Zlín (1:1), Karlovy Vary - Slavia Praha (1:3, dnes se hraje v Sokolově), Plzeň - Vítkovice (0:4), Kladno - České Budějovice (3:1).
18:30Sparta - Liberec (4:3).

Reklama