Hlavní obsah

Vítkovice ustály závěrečný tlak a porazily Karlovy Vary

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic přetlačili v 20. kole extraligy Karlovy Vary 4:3, i když hosté v závěru sahali po vyrovnání. Klíčovou zásluhu na vítkovické výhře měl útočník Jiří Burger, který dva góly vstřelil a jeden připravil. Hosté se vzpamatovali až za stavu 0:3 v poslední části, ztrátu už nedohnali a po pěti utkáních v řadě nebodovali.

Článek

Začátek zápasu byl v režii Vítkovic a deset minut se hrálo na jednu branku. Hosté úvodní nápor Ostravanů přikrmili dvěma slepenými fauly, ale 103 sekund hry v dvojnásobném oslabení přečkali, byť šance Burgra a především Šedivého volaly po gólovém zakončení.

Energie úpěla větší část první třetiny pod tlakem. Jednou se ji však naskytla ideální možnost na brejk a Pechova rána jen o centimetry minula cíl. Nakonec ale nátlakový styl Vítkovic ještě před koncem zahajovací části slavil úspěch. Domácí si vytaženým forčekinkem vynutili chybu v karlovarské rozehrávce a Burgrův pas na najíždějícího spoluhráče obránce Rohan zřejmě holí usměrnil do vlastní branky.

Západočeši marně hledali recept na výtečně bruslícího rivala. Pohyb Vítkovic jim působil velké nesnáze, ze kterých pramenily další fauly. Možnost na druhý gól promarnil Szturc, domácí se dočkali až v další přesilovce, a i když Salfický Burgrovu ránu ve 32. minutě ztlumil, puk ještě doklouzal za brankovou čáru.

Elitní ostravská formace byla v novém složení s Pohlem na křídle vidět a ztrestala i další hostující vyloučení. Káňa ještě mířil do tyče, ale Burger pak křížným pasem našel u tyče nekrytého Pohla a ten zvýšil na třígólový rozdíl.

Ze stínu Karlovarští vystoupili až v třetím dějství. Melenovský už po pěti vteřinách využil přesilovku a hostů bylo najednou plné hřiště. Bombic osm minut před koncem dokonce snížil na 2:3, ale budíček Západočechům zazvonil pozdě. Po ojedinělém brejku pojistil výhru Vítkovic Tomáš Káňa.

Kumstát sice ještě znovu přiblížil Energii k remíze, ale tu odmítl Málek, který při hostující power play lapil velkou šanci Pecha.

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:0, 2:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 17. Burger (J. Káňa), 32. Burger (Sloboda), 35. Pohl (Burger, Kudělka), 56. T. Káňa (Štefanka) - 48. Melenovský (Gřegořek), 52. Bombic (Melenovský, Dej), 59. Kumstát (Pech). Rozhodčí: Mikula, Minář - Bryška, Čech. Vyloučení: 6:8, navíc D. Nosek a Skuhravý (oba Karlovy Vary) oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5546.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Voráček, Sloboda, Rehák, Bartoň - Pohl, Burger, J. Káňa - Pabiška, Húževka, Walker - Šedivý, Strapáč, Szturc - Kolouch, Štefanka, T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Karlovy Vary: Salfický - D. Nosek, Gulaši, Gawryletz, Mocek, Gřegořek, Bombic, Gründling, M. Rohan - Kumstát, Pech, Košťál - Zaťovič, Skuhravý, Mikeska - Dej, Melenovský, Skladaný - Zucker, Kupec, T. Rohan. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice