Hlavní obsah

Litvínov otočil ve třetí třetině zápas s Boleslaví a vyhrál

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 20. kole extraligy Mladou Boleslav 4:3, přestože ještě po druhé třetině prohrávali 1:3. Severočeši ale góly Martina Ručinského, Viktora Hübla a Martina Jenáčka výsledek otočili. Jenáček rozhodl v 55. minutě.

Článek

První šanci utkání viděli diváci ve čtvrté minutě, kdy si pěkně najel před branku Ručinský, ale Valent si s jeho pokusem poradil. Poté hrála Verva dvojnásobnou přesilovou hru, ale jediná šance Hübla brankou neskončila. V osmé minutě ujel v oslabení Frolík, obkroužil brankoviště, ale Valent našel puk v lapačce.

První vážnější šanci hostujícího týmu měl na svědomí exlitvínovský forvard Tomas, ale Volke jeho střelu bez problémů chytil. V polovině prvního dějství trefil ranou od modré Rýgl tyčku a ani následující skrumáž před Volkem změnu skóre nepřinesla.

V 15. minutě šli domácí do vedení, když Kubinčák naservíroval puk před prázdnou branku Lukešovi a domácí kanonýr nezaváhal. Hosté se okamžitě tlačili za vyrovnáním a dočkali se ho v přesilové hře, kterou využil kapitán Výborný nechytatelnou ranou do horního růžku.

Ve druhém dějství začal opět kolotoč šancí Ručinský, ale střelu z levého křídla Valent kryl. V polovině utkání ujel v oslabení hostující útočník Mikulík, ale bekhendovým blafákem nedokázal překonat ležícího Volkeho. V další dobré šanci hostů byl Bahenský, kterého domácí nechali úplně volného mezi kruhy, ale Volke bleskově vyjel z branky, zmenšil tak střelecký úhel a se zakončením si poradil.

Bruslařský klub se dočkal vedoucí branky ve 34. minutě, kdy Tomas ukličkoval Brejčáka a pohotově zavěsil. Hosté byli při chuti a mohli jít do dvoubrankového vedení, ale Svačinův pokus Volke se štěstím vytěsnil betonem. Severočechům se druhá dvacetiminutovka vůbec nepovedla a potvrdil to třetí gól hostů, který vstřelil 19 vteřin před sirénou Bahenský.

Ve třetí části byli ale domácí jako polití živou vodou a hnali se za vyrovnáním. Nejprve Valenta ohrozil střelou z pravého křídla Kubinčák, poté ho napodobil Kubát, ale ani jednomu se nepodařilo dostat puk za dobře chytajícího brankáře hostí. Ve 44. minutě vypálil Lukeš ihned po buly, ale pouze doprostřed branky, kde stál Valent.

O tři minuty později se již Litvínovští dočkali. Trávníček skvělou přihrávkou najel Ručinského a ten po bekhendové kličce rozvlnil síť. V 54. minutě domácí vyrovnali, když nahozený puk před branku dotlačil za Valenta Hübl. Navíc za pouhých 41 vteřin dokonal obrat pohotovou bekhendovou střelou Jenáček, pro kterého šlo o první trefu v sezóně. Domácí si poté jednobrankový náskok udrželi a připsali si tři body.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 15. Lukeš (V. Hübl, Kubinčák), 47. Ručinský (Trávníček), 54. V. Hübl (Jareš), 55. Jenáček (Frolík) - 17. D. Výborný (Chaloupka, Rýgl), 34. Tomas (Vrbata), 40. Bahenský (Tomas, Drábek). Rozhodčí: Blecha, Homola - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 4245.
Litvínov: Volke - Jareš, Kubát, Stříteský, Černošek, Pojkar, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, Hanzl, Ručinský - Frolík, Jenáček, Trávníček - Majdan, Hujsa, Maxa. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Mladá Boleslav: Valent - Chaloupka, Rýgl, Mozík, Drábek, Žabka, Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Mikulík - Cetkovský, Bahenský, Tomas - Svačina, Vrbata, Goertzen - Jiránek, Stieler, Demel. Trenéři: Hiadlovský a Hnilička.

Reklama

Související témata: