Hlavní obsah

Plno emocí a 16 nájezdů. Drama na Spartě ukončil budějovický Šimánek i bez klenotu

Michal OsobaPrávo

Dva se prali o vedení v tabulce, smál se třetí. Souboj Sparty s Českými Budějovicemi skončil dvoubodovým vítězstvím hostů, a tak se do čela extraligy posunuli liberečtí Bílí Tygři. Jiskrná bitva v holešovické hale tak sice nikomu z jejích účastníků vedení v soutěži nepřinesla, ale bylo na co se dívat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Budějovic Jakub Kovář vyráží rozhodující nájezd Yoricka Treilleho ze Sparty.

Článek

Pěkné góly, ostré zákroky, emoce, a navrch dávka šestnácti samostatných nájezdů s budějovickou radostí na konci po vítězství 3:2. Diváci mohli sledovat plejádu různých zakončení ofenzivních es obou celků.

Hned čtyři hráči se při nájezdech předvedli třikrát. Neoficiální král dovednostní disciplíny? Jiří Šimánek, jako jediný proměnil dva nájezdy včetně toho vítězného v osmé sérii.

Vsadil na forhend

Jeho oblíbeným zakončením je blafák do bekhendu. Jenže včera volil jinou zbraň. „Teď jsem ten svůj klenot ani nepotřeboval, aspoň jsem si ukázal, že to jde i do forhendu,“ smál se. „Viděl jsem, že Milanu Gulašovi bekhend nevyšel, tak jsem ho nechtěl zkoušet,“ vysvětloval.

Změna zakončení na Tomáše Pöpperleho platila. „Sice vždycky registruju, kdo proti mně jede, ale každý má těch variant víc,“ nepovažoval gólman za výhodu opakování stále stejných nájezdníků.

Překvapený Kotalík

„Já ani nevěděl, že když jsem jel v té první trojce, můžu jet znova. V Americe to tak není, zažil jsem nájezdy, kdy došlo i skoro na všechny obránce,“ překvapeně popisoval Aleš Kotalík, jenž se letos do Budějovic vrátil ze zámoří po deseti letech.

Pořádně vyostřený byl ale už závěr normální hrací doby, který se vymkl z rukou rozhodčím Součkovi s Trombíkem. Chvíli na jejich hlavu mířila sprška nadávek od domácích hráčů i fanoušků, za chvíli jim nemohli na jméno přijít hosté. A zase naopak…

Vypjatá poslední minuta

Nejprve za stavu 2:2 neproměnil trestné střílení Gulaš, nejvíc emocí ale vytrysklo v poslední minutě. Kašpařík dostal dvě minuty za faul kolenem a sparťanovi Y. Treillovi pěkně od plic vyčítal, že pád přihrál. Ke kritice se přidal Květoň, za což dostal desetiminutový trest. Za pár vteřin naremploval domácí Sersen na mantinel Gulaše a musel předčasně do kabin.

„Rozhodčí nemůžu hodnotit, ale před reprezentační pauzou do toho všichni šli naplno, nebylo se na co šetřit. Proto tolik emocí, i mě souboje s Kotalíkem bolely,“ přiznával obránce Sparty Jan Hanzlík.

Reklama

Související témata: