Hlavní obsah

Kometa podruhé za sebou neinkasovala, Vítkovice porazila 2:0

BRNO

Hokejisté Komety Brno ani ve druhém extraligovém zápase po reprezentační přestávce neinkasovali, po pondělní výhře 4:0 nad pražskou Slavií dnes zvítězili 2:0 nad Vítkovicemi. Druhé čisté konto za sebou si připsal brankář Sasu Hovi, který už 122 minut nedostal gól. Brňané se díky lepšímu skóre dostali v tabulce před dnešního soupeře na osmé místo.

Článek

Brňané nastoupili s novou posilou v základní sestavě Tomášem Divíškem. Utkání začalo velice svižně a oba týmy si vytvářely příležitosti, ale na hostujícího Málka nevyzráli Dlouhý ani Hubáček. Na druhé straně se po Slobodově střele dostali k odraženému kotouči Walker s Pohlem, ale ležícího Hoviho nepřekonali.

Kometa nebezpečně zahrozila ve své úvodní přesilovce a vyložené šance Baleje a Žižky volaly po gólu, ale Málek s obranou obrovskému náporu odolali. V první třetině padlo celkem šest menších trestů, ale gólu se diváci nedočkali.

Nasazení obou týmů od druhé třetiny opadlo, obrany se zlepšily a útočníkům se tolik nedařilo dostávat do zakončení. Až v 25. minutě musel Málek zasáhnout betonem proti příklepu Jakuba Svobody. Hovi mě práce mnohem méně, z poklidu jej vyrušil jen Ovčačík, jenže do jeho střely vložil hůl Jaroslav Svoboda. Ten pak sám prověřil Málka, který s vypětím všech sil vytáhl jeho pokus pravým ramenem nad bránu.

V dalším případě již vítkovický brankář tolik úspěšný nebyl. V 38. minutě vypálil Radek Dlouhý, Málek střelu nejprve konečky levého betonu vyrazil, ale Dlouhý odražený kotouč dojel a pohodlně zavěsil do prázdné brány.

Kometa se začala soustředit na bránění hubeného náskoku a spíše se spoléhala na rychlé brejky. Vítkovice musely tvořit, ale šance nepřicházely. Kometa se do útoku dostávala pozvolna, spíše vyčkávala a vyplatilo se jí to ve 47. minutě. Petrovický vypíchl soupeři kotouč, přihrál do jízdy na Tomáše Pospíšila a jeho střela propadla Málkovi mezi betony. Vyprodaná Kajot Arena viděla i další tutovky Brna, ale Málek si poradil se střelou Jakuba Svobody i s jeho dorážkou.

Hosté se mohli dočkat snížení, ale Slobodova střela od modré čáry prolétla po jemné teči kolem pravé brněnské tyče. Na výraznější nápor se už Slezané nezmohli a tým kouče Venery v poklidu uhájil dvoubrankový náskok, když přečkal i závěrečnopu power-play.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 38. Dlouhý (Jaroslav Svoboda), 47. Pospíšil (Petrovický). Rozhodčí: Minář, R. Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7200.
Kometa: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec - T. Pospíšil, Petrovický, Balej - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Hubáček, Divíšek, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Koreis, Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Sloboda, Rehák, Ovčačík, Trnka, Voráček - J. Káňa, Burger, Pohl - Húževka, T. Káňa, Walker - Szturc, Strapáč, Šedivý - J. Sýkora, Štefanka, Pabiška. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec