Hlavní obsah

Zlín zdolal Karlovy Vary podvanácté za sebou

ZLÍN

Hokejisté Zlína zvítězili ve 23. kola nad Karlovými Vary 1:0 a potvrdili, že se jim proti Energii daří. Vyhráli nad Západočechy ve vzájemném utkání v nejvyšší soutěži už podvanácté za sebou. Jediný gól utkání vstřelil 13 vteřin před koncem první třetiny Petr Holík, brankář Luboš Horčička udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Článek

Na začátku zápasu byli aktivnější hosté, ale se střeleckými pokusy Skladaného a Kupce si gólman Horčička poradil. V sedmé minutě se domácímu celku naskytla téměř na dvě minuty přesilovka pěti proti třem pro vyloučení Přindiše a Deje, ale Zlín ji nevyužil. Köhler neúspěšně dorážel a po něm vyslal tvrdou střelu Galvas, ale uzdravený Mensator ukryl puk v náruči. Poté se domácí ubránili při Důrasově trestu, ale tvrdá střela Gřegořeka mířila mimo. Zlín při vyloučení Zaťoviče dokázal otevřít skóre. Do první sirény zbývalo 13 vteřin, když puk do odkryté branky poslal Holík.

V úvodu druhého dějství kryl Horčička Noskovu střelu. Na začátku 24. minuty přečkali Berani téměř dvouminutové oslabení tří proti pěti po trestech Hamrlíka a Lešky. V pěti ale nehráli dlouho, neboť ve 27. minutě byl vyloučen Kubiš a gólman Horčička hasil nebezpečí po střele Gawryletze. Před Mensatorem pak v dobré příležitosti nezkrotil Leška kotouč.

Ve 31. minutě Leška fauloval hostujícího obránce Přindiše a vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Karlovarští si vytvořili nápor, ale domácí se ubránili i díky vynikajícímu brankáři Horčičkovi. Ve 37. minutě se do brejku dostal Kubiš, ale byl faulován Gründlingem.

Ani ve třetí třetině trestná lavice nevychladla. Na straně Zlína byli vyloučeni Veselý a Hamrlík. Na straně Karlových Varů vyfasovali menší tresty Melenovský, Skuhravý a Košťál. Ani jedno z těchto vyloučení nemělo vliv na průběžný výsledek. V 53. minutě Melenovský chytře zpoza branky přihrál Dejovi, jenž ale promáchl.

Při vyloučení Linharta pak gólman Horčička podržel svůj tým, když střelu Gřegořka pohotově vyrazil pravým betonem. Karlovarský tým v závěru základní hrací doby obléhal zlínskou branku, ale bezúspěšně. K vyrovnání jim nepomohla ani závěrečná power play.

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 20. Holík (Linhart, Köhler). Rozhodčí: Homola, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 7:7, navíc Leška 5 min. a do konce utkání, Linhart (oba Zlín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3980.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Přindiš, Bombic, M. Rohan, Mocek, Gřegořek, Gawryletz, Gründling - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata: