Hlavní obsah

Sešroubovaná ruka už zase střílí góly. Hluchý se vrátil do sestavy Rytířů

KLADNO

Prožíval dlouhé týdny hluchou sezónu. Ve středu skončila v první lize, v neděli v extralize. Kladenský hokejista Milan Hluchý proti Pardubicím zažil premiéru v nejvyšší soutěži. Kalendář ukazoval 20. listopad a hrálo se 23. kolo. Za pozdní termín v romto ročníku může zlomená ruka a následná operace. Návrat se ale vydařil - výhra, gól a přihrávka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Kladna oslavují vítězství.

Článek

Šestadvacetiletý útočník neodehrál žádný přípravný zápas, v tomto týdnu už má za sebou tři ostrá utkání. Dva za prvoligový Písek, kde vstřelil jeden gól. Za kladenské Rytíře hrál poprvé v neděli a připsal si gól a asistenci. Pro sebevědomí povedený start. „Doufám, že jo, dát gól je vždy důležitý, zvláště pro útočníka, zítra zase jedu do Písku,“ pověděl Hluchý po výhře nad Pardubicemi.

V sobotu se dozvěděl, že se má druhý den hlásit na Kladně. Ale nevěděl, jestli nastoupí. Ano se dozvěděl až ráno. Poprvé do dresu, přitom tři měsíce už trénuje.

„Co mi ruku sešroubovali, tak jsem v tréninku, jen čtrnáct dní po operaci jsem vynechal, ale jinak jsem s týmem,“ přiblížil Hluchý své minulé hokejové týdny.

Operace a komplikace navíc 

„Zranění nedovolilo, abych se vrátil dříve, při střelbě ruka bolela. Podcenil bych třeba nějaký puk a týmu bych uškodil,“ přiznal forvard, který měsíce laboroval se zlomenou kůstkou v zápěstí.

„Měsíc jsem to měl v sádře, poté lékaři zjistili, že ruka nesrůstá, proto jsem musel na operaci, to byla komplikace navíc,“ řekl o dalším měsíci zpoždění Hluchý. Teď je ale zpátky.

Hokejový útočník Milan Hluchýfoto: hokejkv.cz

„Ještě to není ono, ve třetí třetině se mi povedla přihrávka, to se sebevědomí trochu změní, cítil jsem se potom lépe, takový lehčí, ale potřebuju dále hrát, abych získal herní praxi a byl lepší,“ řekl Hluchý, který na svoji první kladenskou trefu potřeboval dva pokusy do prázdné branky. První při pardubické hře bez brankáře nevyšel, on ani nevystřelil.

„Stál tam dobře hráč, měl jsem blbý úhel, neprostřelil bych to,“ vysvětlil své rozhodnutí útočník, který ale 87 sekund před koncem zápasu už uspěl. „Celá řada i s Knotkem a Bílkem předvedla velmi dobrý výkon a dala dvě nesmírně důležité branky,“ dodal k premiéře Hluchého, kladenský trenér Petr Tatíček.

Reklama

Související témata: