Hlavní obsah

Doma jsme v poslední době silní, liboval si litvínovský brankář Franěk

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova proměnili od poloviny října domácí led v nedobytnou tvrz. Vyhráli na vlastním stadiónu v extralize už pošesté v řadě. A ne ledajakým výsledkem. Po nejlepším výkonu a nejvýraznějším vítězství v sezóně porazili obávanou Plzeň rozdílem šesti gólů!

Foto: Josef Pešout, Právo

Litvínovský brankář Petr Franěk

Článek

Severočeši předvedli nejen nevídanou produktivitu, ale opírali se i o vynikající výkon brankáře Petra Fraňka. „Doma jsme v poslední době fakt silní. Nepoložíme se ani za nepříznivého stavu. Před duelem s Plzní nás nabudil páteční zápas s Kladnem, v němž jsme urvali dva body, byť to dlouho vypadalo, že vyjdeme naprázdno. Nyní jsme vedli, nemuseli jsme dotahovat ztrátu a dokázali jsme dovést utkání ke klidnému závěru. Ani se nepamatuji, kdy jsme naposledy soupeře takhle přehrávali,“ říkal spokojeně zkušený brankář.

Těšila ho i odezva diváků. „Jen dobře, že jsme lidem ukázali dobrý hokej. Konečně jsme nastříleli víc gólů,“ liboval si Franěk.

V první třetině chytil za stavu 0:0 trestné střílení Martinu Strakovi. „Počkal jsem si na jeho pohyb. Předpokládal jsem, že vystřelí nad lapačku. A povedlo se mi jeho úmysl vystihnout,“ popsal Franěk jeden z klíčových momentů zápasu.

Dostal se i do kontaktu s plzeňským Radkem Dudou. „Chytil jsem puk a on mi chtěl zajet hokejkou pod rukavici a trefil mě do krku. Možná o tom ani nevěděl,“ líčil litvínovský gólman.

Jak se cítí na postu brankářské jedničky? „Zatím jsem odchytal zápas a půl, takže bych nepředbíhal. Kdo půjde do brány, záleží na rozhodnutí trenérů. Jsem rád, že vyhráváme a doufám v další šanci v brance, kterou budu chtít využít,“ řekl ještě Franěk.

Také Hujsa zářil

Dvěma góly a jednou asistencí se na vysokém vítězství podílel slovenský útočník Martin Hujsa. „Byl to asi můj nejlepší zápas v Litvínově. Nečekal jsem, že se prosadím zrovna proti Plzni, která disponuje výbornou ofenzivou. Tentokrát jsme využili chyby v její obranné hře. Jsem rád, že se konečně rozehrává naše formace s Martinem Frolíkem a Martinem Jenáčkem. Na ledě si dobře vyhovíme,“ povídal forvard.

Zklamání naopak panovalo na plzeňské straně. „Zápas se nám nepovedl. Přičítám to i nedisciplinovanosti. Snížili jsme sice na 5:2, ale to bylo všechno. Soupeř pak dohrával v euforii a nám nezbylo, než sledovat, jak přidává další góly,“ smutnil asistent trenéra Milan Razým po debaklu, jaký Plzeň dlouho nepamatuje.

Reklama

Související témata: