Hlavní obsah

Hokejový útočník Hruška odchází z Brna na hostování do Vítkovic

BRNO

Hokejový útočník Radim Hruška odchází z Komety Brno na hostování do konce sezony do Vítkovic. V tomto ročníku odehrál devět extraligových utkání a zaznamenal jednu asistenci. Už více než měsíc nehraje, při říjnovém domácím zápase s Českými Budějovicemi si poranil stehenní sval. Vedení Komety na jeho místo v říjnu angažovalo Slováka Róberta Petrovického.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radim Hruška (uprostřed) oblékne znovu dres Vítkovic

Článek

"Nyní máme v útočných řadách přetlak, proto jsme se rozhodli k tomto kroku," řekl ČTK sportovní ředitel Komety Brno Pavel Zubíček.

Sedmadvacetiletý vsetínský odchovanec Hruška zamířil loni v létě do Brna právě z Vítkovic, kde odehrál tři sezony. V minulém extraligovém ročníku si za Kometu připsal 52 startů v základní části s bilancí 23 branek a 22 asistencí. Ve skupině o udržení už nestartoval, neboť podstoupil operaci ramena.

Posledních pět týdnů Hruška laboroval s poraněným stehnem. Pro úterní zápas s Českými Budějovicemi s ním vítkovický trenér Mojmír Trličík ještě počítat nemůže, ale v pátek proti Zlínu už by hrát mohl.

"Teď už se zdá, že je to všechno v pořádku, podle všeho bych měl být v pátek připraven. Vracím se do klubu, který mi dal první velkou šanci v extralize. Pocity jsou tedy velice příjemné, navíc jsem v Ostravě doma, takže je to dvakrát tak příjemná záležitost," řekl Hruška na vítkovickém webu.

Reklama

Související témata: