Hlavní obsah

V Plzni padlo 9 gólů, Indiáni vyhráli. Zlín udolal Slavii po nájezdech

PRAHA

V předehrávce 32. kola hokejové Tipsport extraligy Plzeň porazila Karlovy Vary 5:4, ale v polovině první třetiny prožila menší šok. Hosté dali během tří minut tři góly. V předehrávce 27. kola Zlín po šesti minutách vedl nad Slavií o dva góly. Nakonec vyhrál až 4:3 po samostatných nájezdech, když hosté vstřelili tři góly v poslední dvacetiminutovce.

Foto: Petr Eret, ČTK

Brankář Adam Svoboda (vlevo) z Plzně a Martin Zaťovič z Karlových Varů.

Článek

Ideální vstup do zápasu zažili domácí, po 106 sekundách Indiáni vedli 1:0. První gól derby vstřelil Pitule. Po necelých pěti minutách Plzeň vedla už 2:0, ale ze snadného náskoku se během pár okamžiků staly tři minuty hrůzy. V 10. minutě vše načal Kumstát, po něm následoval Nosek, kterého napodobil Skladaný. Po tomto výprasku a dvou trefách v oslabení si šel brankář Mazanec sednout na střídačku a štěstí šel zkusit Svoboda.

Ve druhé třetině gólové představení pokračovalo. Ve 33. minutě Kratěna mohl trochu uklidnit domácí fanoušky po předchozím nářezu v zahajovací dvacetiminutovce. K nervozitě měli po chvíli zase blíže hosté, Duda přidal čtvrtý gól Plzně a ta vedla 4:3. Asistenci si připsal Pletka, který hrál za Indiány první zápas. Stejně jako zkušený obránce Vykoukal.

Drama v západočeském derby pokračovalo, hosté srovnali v šesté minutě třetí dvacetiminutovky, Košťál upravil skóre na 4:4. Ne na dlouho. Kinrade dal větší šanci na tři body zase Plzni.

Čtyřicet sekund před koncem třetí třetiny hrály Vary bez brankáře. Plzeňský Duda ale vyfasoval ještě dvě minuty, domácí si vzali oddechový čas. Výsledek této situace? Do konce zbývalo pětadvacet sekund. Nic podstatného se už nestalo, Plzeň vybojovala výhru 5:4 a získala tři body.

Tlak Slavie přišel pozdě

Slavia nezačala utkání šťastně, po 33 sekundách hrála v oslabení. To sice přežila, ale za pár sekund prohrávala, Vlach poslal rychle Zlín do vedení. Za 119 sekund se opět Vlach zapsal mezi střelce. Slavia, která letos prožívá hodně nepovedenou sezónu, se nestačila divit.

V prostřední části kralovali brankáři. Nadvládu domácího Horčičky ukončil až Krejčík, který na začátku třetí části snížil na 1:2. Za domácí přidal za tři minuty gól na 3:1 Ondráček. Za 77 sekund si vzal slovo Kůrka a slávisté snížili na 2:3. Tři minuty před šedesátou minutou stejný hráč přihrál a kapitán Kadlec srovnal na 3:3, následovalo prodloužení.

Po pěti minutách bez gólu i nájezdy. V nich rozhodl zkušený forvard Petr Leška a domácí získali dva body, hosté jeden.

Předehrávka 27. kola
Zlín - Slavia 4:3 snon-line
Branky: 4., 6. Vlach, 46. Ondráček, 65. Leška - 43. Krejčík, 47. Kůrka, 57. Kadlec
Předehrávka 32. kola
Plzeň - Karlovy Vary 5:4on-line
Branky: 2. Pitule, 5. Johnson, 33. Kratěna, 36. Duda, 48. Kinrade - 10. Kumstát, 12. Nosek, 13. Skladaný, 46. Košťál

Reklama