Hlavní obsah

Navrátilec Vykoukal stíhal, jen chvíli ztratil dech

PLZEŇ

Pro svůj extraligový comeback si vybral pěkně ostrý zápas. Čtyřicetiletý hokejový obránce Jiří Vykoukal oblékl poprvé v sezóně dres Plzně a hned v regionálním derby s Karlovými Vary. Do statistik se zapsal jen vyloučením, přesto byl po zápase spokojený. Nejen díky výhře 5:4.

Foto: Petr Eret, ČTK

Jiří Vykoukal při své premiéře v dresu Plzně.

Článek

„Čekal jsem to z mé strany horší, až jsem byl překvapený, že jsem tempo stíhal,“ pochvaloval si. Po minulé sezóně, jejíž závěr strávila dlouholetá sparťanská opora v Českých Budějovicích, ohlásil konec kariéry. Jenže ve formě se nadále udržoval a při řadě zranění v plzeňské defenzívě se mu ozval kouč Marian Jelínek.

Po dvoutýdenní přípravě s týmem byl Vykoukal včera poprvé přichystán naskočit. „Samozřejmě ta herní pauza byla znát, vždyť kluci mají za sebou skoro půlku sezóny a já teprve před třemi týdny vlastně dokončil letní přípravu. Takže mi puk občas odskakoval, ale fyzicky jsem se cítil dobře,“ hlásil dvojnásobný mistr světa.

V obranné dvojici nastupoval s o polovinu mladším Jakubem Jeřábkem a nejvíce mu zatrnulo ve třetí třetině, kdy po jeho zaváhání při rozehrávce ujížděl na plzeňskou branku Václav Skuhravý. Vykoukal mu zkoušel vypíchnout v pádu kotouč a pak se těžce zvedal z ledu. „Při rybičce jsem narazil na tyčku a měl jsem chvíli vyražený dech. Ale nic vážného,“ ujišťoval.

Vykoukal je s plzeňským klubem domluvený, že po několika zápasech společně vyhodnotí hráčův přínos pro tým a dohodnou se na případné další spolupráci. „Chtěl bych si tu ještě nějaká vítězství připsat. Zvlášť tady v Plzni před skvělými fanoušky si chci těch krásných chvil užívat, co to půjde,“ vyznal se, byť včera ještě zaplněný kotel nepoznal, když v netradičně brzkém čase od 16 hodin dorazilo do hlediště jen tři a půl tisíce diváků.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články