Hlavní obsah

Liberec výhrou nad Litvínovem upevnil vedení v extralize

PRAHA

Hokejisté prvního Liberce a jedenáctého Litvínova ve čtvrtek obstarali předehrávku 24. kola Tipsport extraligy. Tygři na domácím ledě jednoznačně dominovali a po výhře 4:1 dosáhli jako první v lize na padesát bodů. Na druhou Spartu mají Severočeši náskok pět bodů. Litvínov propásl šanci poskočit do první desítky.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Litvínovský brankář Petr Franěk inkasuje gól z hole libereckého Milana Bartoviče.

Článek

Skóre severočeského souboje mohl otevřít již v první minutě Kudrna, litvínovský brankář Franěk ale jeho šanci zlikvidoval. V 6. minutě ale již hosté kapitulovali, když se pohotovou dorážkou prosadil Špaček. Bílí Tygři byli mnohem aktivnější a Franěk měl mnohem více práce než jeho protějšek Pinc. I díky jeho patnácti zákrokům Verva prohrála první třetinu jen 0:1.

Do druhé části vstoupili hosté mnohem aktivněji a už ve 22. minutě mohl po přečíslení dva na jednoho vyrovnat Lukeš. Podařilo se to ale až o pár vteřin později Hanzlovi, který v ponechané výhodě dokončil samostatnou akci faulovaného kapitána Ručinského.

Litvínovský brankář Petr Franěk inkasuje gól na ledě Liberce.foto: ČTK/Břetislav Fiala

Poté ale litvínovští hráči doplatili na vyloučení. Při Černoškově trestu se ještě proti Bartovičovi vyznamenal Franěk, ale v 26. minutě už domácí opět vedli. O druhý gól se postaral nahozením od modré čáry obránce Trončinský. V polovině zápasu vedl Liberec již 3:1, když se prosadil Bortňák.

Litvínov ale nekapituloval a pokračoval ve zlepšeném výkonu. Snížit mohl Lukeš, ale ani další šanci neproměnil. Při Bartovičově trestu byli blízko druhé branky Frolík a Ručinský, Pinc však chytal proti svému mateřskému klubu spolehlivě.

Hned na začátku třetí třetiny mohl po zaváhání liberecké obrany snížit Kubinčák, Pince ale nepřekonal ani on. Podobně si na druhé straně v koncovce počínal Nedvěd, který také na Fraňka nevyzrál. Liberečtí se s ubíhajícím časem soustředili zejména na pozornou obranu. Jedinečnou šanci pojistit si výhru měli domácí v 98 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, další gól ale vstřelit nedokázali.

Mrzet je to ale nemuselo. Při soupeřově power play přidal čtvrtou branku Bartovič a o druhé výhře Liberce v sezoně nad Litvínovem, který zároveň prohrál venku počtvrté za sebou, nebylo pochyb.

Předehrávka 24. kola Tipsport extraligy
Liberec - Litvínov 4:1on-line
Branky a nahrávky: 6. Špaček (Bárta), 26. Trončinský, 31. Bortňák (L. Krejčík), 59. Bartovič (Výtisk, P. Nedvěd) - 22. Hanzl (Ručinský). Rozhodčí: Hodek, Trombík - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 4453.
Liberec: Pinc - Čakajík, Výtisk, Trončinský, Holub, Pavlů, Derner, Ulrych, Štich - Kudrna, Nedvěd, Bartovič - L. Krejčík, Vak, Vantuch - Bárta, Bortňák, Špaček - Jonák, Bulíř, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.
Litvínov: Franěk - Gula, Kubát, Pojkar, Kousalík, Černošek, Havelka, Skuhrovec, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: