Hlavní obsah

Uzdravený Vlasák řídil výhru Plzně nad Kladnem

PLZEŇ

Ve 24. extraligovém kole hokejisté Plzně porazili Kladno 4:1, čímž si připsali již páté vítězství nad Středočechy za sebou. Indiáni většinu utkání Rytíře přehrávali a definitivně jejich odpor zlomili v prostřední třetině dvěma góly ve vlastním oslabení. Výrazně se na výhře domácích podílel Tomáš Vlasák, který svůj návrat do sestavy po téměř sedmi týdnech absence kvůli zraněnému kolenu ozdobil brankou a asistencí.

Článek

Začátek utkání příliš vzruchu nepřinesl. Aktivnější směrem dopředu byli domácí, Duda ale v sedmé minutě zblízka nedokázal trefit odkrytou branku. Za chvíli už šla Plzeň do vedení, když na konci rychlé přesilovkové kombinace přesně zakončil mezi kruhy nekrytý Hanzlík. Kladno mohlo prohrávat výrazněji, v další početní výhodě ovšem po křížné přihrávce Straky nedokázal Kratěna překonat klečícího Cháberu.

Gólman hostů stačil zastavit i svižný pokus uzdraveného Vlasáka a v 15. minutě udeřilo po nenápadné akci na druhé straně. Přečíslení tři na dva zakončil střelou zápěstím přesně do levého horního rohu Valský. Vzápětí podobně zahrozil i Kuchler, gólman domácích Svoboda ale tentokrát stačil jeho švih vyrazit. Těsně před koncem první třetiny ještě Chábera odolal dvojité šanci agilního Dudy.

Důrazné pravé křídlo Západočechů se gólu dočkalo až v úvodu prostřední části, kdy v přesilovce Rytířů chyboval Dragoun a Duda po přečíslení dva na jednoho upravil na 2:1. Rozjetí Indiáni poté dostali soupeře pod tlak a Chábera musel zlikvidovat teč Stránského a pokus Dvořáka. Ve 30. minutě už strážce branky Středočechů nemohl kvůli zakrytému výhledu zareagovat na nahození Vlasáka. Rozpoložení hostů dokumentovala jejich přesilová hra na konci druhé dvacetiminutovky, během níž zvýšil po krásné výměně kotouče s Pitulem Kratěna pohodlně do prázdné branky na 4:1.

V závěrečné třetině domácí pokračovali v ofenzivním pojetí a Cikánek, jenž po druhé přestávce naskočil do kladenské branky, se rychle dostal do tempa. Poradil si s Dvořákovou tečí a ve 46. minutě zneškodnil také trestné střílení stejného hráče. O čtyři minuty později ujel hostujícím obráncům Mrňa, Cikánek však jeho zakončení skvěle vyrazil. Zbytek hrací doby se už pouze dohrával a domácí se v něm až příliš utápěli v kombinacích na krásu.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Jiří Hanzlík (Kratěna, Vlasák), 24. Duda, 30. Vlasák (Martin Straka), 37. Kratěna (Pitule) - 15. Valský (Lukáč). Rozhodčí: Šindler, Pešina - Kostka, Bláha. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 4887.
Plzeň: A. Svoboda - Marušák, Jiří Hanzlík, Vykoukal, J. Jeřábek, Dan Růžička, St. Pierre, Kinrade - Kratěna, Martin Straka, Vlasák (50. Petruška) - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, M. Heřman, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.
Kladno: Chábera (41. Cikánek) - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Kameš, David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Lukáč, Valský, Kafka - Bílek, Knotek, Hluchý. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články