Hlavní obsah

Urputný souboj Vítkovic se Zlínem rozhodl domácí kapitán Burger

Hokejisté Vítkovic porazili ve 24. kole extraligy na domácím ledě Zlín 3:1 a přerušili tak sérii tří proher ve vzájemných utkáních. V urputném souboji rozhodl o vítězství Ostravanů svým dvanáctým gólem Jiří Burger, jemuž přesně v polovině utkání stačily jen čtyři sekundy k využití přesilové hry. Zlín si moc možností nevypracoval, v posledních pěti zápasech venku vstřelil pouze pět gólů.

Článek

Startovací dvacetiminutovka nebyla zrovna pastvou pro oči. Hokej netrpěl nedostatkem nasazení, ale v přehuštěných prostorech před oběma brankami chyběly zajímavé momenty.

I jediný gól padl spíše z pološance. Tomáš Káňa se natlačil před branku a australský teenager Walker se přes zlínského beka natáhl už po svém čtvrtém gólu v sezoně.

Ofenzivní aktivita obou rivalů vzrostla ve druhé části. Zlín slavil vyrovnání ve 25. minutě, ale Leška dostal puk za Málka evidentním kopem bruslí, což vzápětí potvrdil videorozhodčí. Zlínský centr tak na vstup do Klubu hokejových střelců musí dále čekat.

Hosté se však nedali deprimovat. Leška a spol. už v dalším střídání znovu zavřeli domácí do svého útočného pásma a po Köhlerově ráně do tyčky obstaral přesnou gólovou dorážku Linhart.

Vítkovice však rychle vrátil do vedení kapitán Burger, který před Horčičkou tečoval střelu Malíka a po pouhých čtyřech sekundách využil přesilovku. Těsně před koncem druhého dějství se štěstím prostřelil zblízka Horčičku ještě Jan Káňa, když puk překročil brankovou čáru snad jen o pár milimetrů.

Kontaktní gól Zlínu pak při šanci Veselého nepovolil pozorný Málek a Berani svou bídnou střeleckou produktivitu v celé sezoně dokumentovali v závěru, kdy rychle po sobě promarnili tři přesilovky. Štefanka v závěru trefil ještě horní tyč, to už však Vítkovicím líto být nemuselo.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Walker (T. Káňa, Punčochář), 30. Burger (Malík), 37. J. Káňa (Burger, Šedivý) - 28. Linhart (Köhler, Holík). Rozhodčí: Minář, Popovič (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Roman Vlach (Zlín) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4646.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Rehák, Punčochář - Šedivý, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Walker, Štefanka, T. Káňa - Strapáč, Húževka, J. Sýkora - Pabiška. Trenéři: Trličík a Moták.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Galvas, Matějíček, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Fořt, Honejsek, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata: