Hlavní obsah

Slavia porazila Vítkovice. Tři body doma po deseti týdnech!

PRAHA

Dočkali se. Hokejisté Slavie porazili ve 25. kole nejvyšší soutěže Vítkovice 4:2. Hráči vedení trenérem Vladimírem Růžičkou teprve podruhé získali v sezóně doma tři body. Poprvé a naposledy se jim to podařilo v zahajovacím klání extraligy 18. září. Hosté naopak navázali na své předcházející výkony, kdy po vítězství přichází porážka.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Šedivý z Vítkovic (vlevo) v souboji s Petrem Kubošem ze Slavie

Článek

Do branky se poprvé po zranění kotníku vrátil slávistický Miroslav Kopřiva, který chytal naposledy 14. října. Do sestavy trenér Růžička zapojil i útočníka Marka Tomicu, který pro zranění také chyběl. Premiérově se v sestavě objevil Antonín Dušek, který přišel na hostování z Liberce. A byl to on, který si připsal první slávistickou střelu na brankáře Romana Málka.

V desáté minutě hráli domácí první přesilovku, ale předvedli v ní mezihru, kde ani jednou nevystřelili a nejhorší mužstvo této sezóny před svými fanoušky mělo sice více ze hry, ale gól nevstřelilo.

To se podařilo až ve 13. minutě. Přesnou trefu si připsal obránce Jakub Krejčík. Za necelé dvě minuty obkroužil útočící třetinu Lukáš Krenželok a Slavia vedla 2:0 a zažívala stav, který v 02 aréně dlouho nepoznala. Vždyť také tři body brala doma v tomto ročníku poprvé a naposledy 18. září. V zahajovacím klání sezóny porazila Karlovy Vary 2:1. Od té doby jen smutek a trápení.

Druhá třetina skončila 1:1

Ve druhé třetině sehráli slávisté tři přesilové hry, hosté za čtyřicet minut ani jednu. Domácí se prosadili ve třetí, když si z modré čáry sjel obránce Vladimír Roth, který nastavil hokejku a Málek zůstal bezmocný.

Vítkovičtí se ale dočkali gólu. V 33. minutě snížil Jan Káňa, když objel branku slávistického gólmana, ten nic přes bránící hráče neviděl a puk našel až za sebou. Od té doby měl úřadující vicemistr více ze hry, ale snížení na rozdíl jediného gólu se nedočkal.

První početní výhody se hosté dočkali hned na začátku třetí dvacetiminutovky, ale většího ohrožení domácí branky se Kopřiva nedočkal. V 45. minutě Radim Hruška hledal místo mezi betony slávistického gólmana, ale ten si střelu opět pohlídal.

V této třetině zahřívali trestnou lavici zatím jen domácí. V 51. minutě pykal Krejčík a Vítkovice měly šanci na snížení. Po závaru na začátku početní výhody se ale větší další příležitosti nedočkaly a stále prohrávaly o dva góly. Naopak za pár sekund pojistil tři doby Michal Vondrka, který se po návratu z Finska poprvé gólově prosadil. I když.

Hosté stále bojovali. Pět minut zbývalo do konce šedesáté minuty, když si poradil Ondřej Šedivý a snížil na 2:4. Závěrečný tlak hostů ale zbrzdilo vyloučení Denise Reháka. Více gólů už nepadlo a Slavia se mohla po deseti týdnech před svými fanoušky radovat ze tří bodů.

Slavia - Vítkovice 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. J. Krejčík (Dušek), 15. Krenželok (J. Krejčík), 29. Roth (Alinč, Vondrka), 53. Vondrka (Dušek, Jelínek) - 33. J. Káňa (Šedivý), 55. Šedivý (Burger, Malík). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 3317.
Kopřiva - Kadlec, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Sim, Dušek, Krenželok - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Málek - Sloboda, Rehák, Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Punčochář - J. Sýkora, Húževka, Strapáč - Šedivý, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Walker - Pabiška, Štefanka, T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články