Hlavní obsah

Třinec jediným gólem vydřel vítězství nad Karlovými Vary

TŘINEC

Hokejistům Třince stačil v utkání 25. kola extraligy nad výhru nad Karlovými Vary jediný gól, který šest minut před koncem vstřelil Tomáš Klimenta. Brankář Peter Hamerlík potřetí v sezoně udržel čisté konto. Energie v nezáživném utkání neskórovala a venku podlehla popáté v řadě.

Článek

Mistři připsali další z dílů svých nevýrazných vystoupení v domácím prostředí. Zatímco v minulých zápasech srážela Třinec koncovka, tentokrát si šance ani nevytvářel.

Karlovy Vary se soupeři vyrovnaly v pohybu a do jejich dobře fungující defenzívy se domácí dobývali marně.

Oceláři se nechytli ani v přesilovkách a ve druhé části hra balancovala na hranici podprůměru. Diváci museli být vděčni za každý náznak příležitosti. Po jednom z nich se gólu přiblížil Klimenta, který se v 35. minutě protlačil před branku, ale tu pak těsně minul.

Třinec v závěru zredukoval sestavu na tři pětky, potřebné tempo přesto nenabral. Po dorážce Kumstáta musel naopak ve 41. minutě zasáhnout Hamerlík.

Slezané nakonec výhru doslova vydřeli. Kohnovu ránu ještě zneškodnil Mensator, ale při signalizovaném vyloučení domácím vyšel rychlý brejk a Klimenta po Kohnově výzvě šest minut před koncem bombou rozhodl.

Závěrečný nápor si Západočeši pokazili špatným střídáním a dvouminutovým vyloučením, při kterém už si Třinec pohlídal tři body.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 54. Klimenta (Kohn, Zíb). Rozhodčí: Minář, Popovič (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 3480.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Richter, Lojek, Cartelli, P. Hořava - D. Květoň, Bonk, M. Hořava - Klimenta, Peterek, Hrňa - Kohn, Polanský, Chovan - Rufer, Ostřížek, McGregor - od 44. min. navíc Marosz. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Karlovy Vary: Mensator - D. Nosek, Gulaši, Gawryletz, Gřegořek, Gründling, Mocek, Bombic, Přindiš - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dej, Pech, Zaťovič - Melenovský, Mikeska, Skladaný - Zucker, Kupec, Kuběna. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články