Hlavní obsah

Sparta vrátila Slavii porážku, druhé pražské derby vyhrála po nájezdech

PRAHA

Hokejisté Sparty dokázali svému městkému rivalovi ze Slavie vrátit porážku z prvního pražského derby v letošní sezóně, když v rámci 26. kola Tipsport extraligy zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech. Holešovičtí přitom mohli získat všechny tři body, ještě v 59. minutě vedli, pak ale srovnal Krenželok. V nájezdech zajistil domácím bod navíc Broš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Sparty Petr Ton před Johnem Simem ze Slavie

Článek

Už ve druhé minutěskončil zápas pro domácího obránce Hanzlíka, který inkasoval ránu pukem do obličeje a do šaten odkráčel za pomoci lékaře a maséra. Navíc kvůli tomu přišel i o zub. O něco aktivnější byla v úvodu Sparta, jenže Ton s Formanem pálili v nadějných pozicích mimo a Philippa následně vychytal Kopřiva.

Slavia si první vážnější možnost schovala až na šestnáctou minutu, Duškovu skrytou střelu při přesilovce Pöpperle reflexivně vyrazil. V devatenácté minutě byla blízko prvního gólu Sparta. Krstev vypálil od modré, tečovaný kotouč po ledě už už mířil do branky, když jej na brankové čáře betonem zastavil Kopřiva.

Nástup do druhé třetiny měla Sparta perfektní. Při hře v početní výhodě vypálil po 26 vteřinách od modré Milam a kotouč za pomocí tyče skončil za Kopřivovými zády. Slavii však inkasovaná branka probudila z letargie a začala přebírat iniciativu. Ve 25. minutě vypadl Pöpperlemu po Kubošově střele puk z lapačky napodruhé už jej dokázal zkrotit.

Útočník Slavie Petr Kalus dělá při samostatném nájezdu kličku gólmanovi Sparty Pöpperlemu. foto: Právo/Jan Handrejch

O minutu později vyslal Kuboš střílenou přihrávku a následná teč jen o pár centimetrů minula pravou sparťanskou tyč. Ve 29. minutě byl v sólovém úniku faulován Husákem Kalus a sudí nařídili trestné střílení. V něm Kalus udělal Pöpperlemu kličku, z ostrého, avšk ne beznadějného úhlu branku minul. Na druhé straně ujel po pravém křídle Pacovský, Kopřiva se štěstím puk vyrazil.

Ve 46. minutě nahazoval Kuboš puk na branku, ten už se snášel za Pöpperleho záda, sparťanský gólman ale situaci zvládl vyřešit a vyrazil kotouč za branku. V 53. minutě byla Slavia blízko vyrovnání, Vondrka ale před zcela prázdnou bránou promáchl a puk netrefil. Minutu a půl před koncem základní hrací doby našel Sim Krenželoka stojícího u levé tyče a utkání šlo do prodloužení.

V něm sparťané promarnili přesilovku, a tak musely rozhodnout nájezdy. V nich zajistil domácím bod Broš.

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Milam (Jánský, I. Rachůnek), rozh. nájezd Broš - 59. Krenželok (Sim). Rozhodčí: Kalivoda, Jeřábek - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 10 840.
Sparta: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, D. Kočí, Philipp, Husák, Krstev, Kasík - Jánský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Pacovský, Žálčík, Forman. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Slavia: M. Kopřiva - Kuboš, Kadlec, Roth, Kolařík, J. Krejčík, Šulc - Vondrka, Alinč, Kalus - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Krenželok, Dušek, Sim - J. Doležal, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

Reklama

Související témata: