Hlavní obsah

Zlín vyhrál v duelu zakončeném bitkou v Brně

BRNO

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 26. kole extraligy se Zlínem 0:1, když jedinou branku vstřelil ve 21. minutě v přesilové hře Lukáš Galvas. Brňané utrpěli už čtvrtou prohru v řadě a v posledních čtyřech vzájemných extraligových zápasech nezískali se Zlínem ani bod. Brankář Horčička vychytal v letošní sezoně druhou nulu. Dvanáct sekund před koncem pokazila závěr zápasu hromadná bitka obou týmů a sudí tak v zápase rozdali celkem 166 trestných minut.

Článek

Ráz neproduktivní hře Brňanů dala hned první minuta. Zlínský obránce Linhart na modré čáře ztratil kotouč a útočník Pospíšil si v sólovém nájezdu neporadil s brankářem Horčičkou, který jeho pokus o blafák vykryl. V dalším průběhu na obou stranách sice převládal nekompromisní hokej s tvrdými osobními souboji. Zlín si počínal velmi dobře v defenzívě, bránil dobře už střední pásmo a domácí hráči s tímto pojetím nedokázali poradit.

V brněnské brance nemocného brankáře Hoviho nahradil Trvaj, který v úvodu druhé třetiny při vyloučení Kováčika nedosáhl po akci Čajánka s Leškou na Galvasovu střelu od modré čáry. Kometa se sice ve druhé dvacetiminutovce do svého soupeře zakousla, snažila se o důrazný hokej s častým napadáním soupeře. Ale veškerá snaha končila na pozorných zadácích Zlína.

K vyrovnání nevedly ani přesilové hry Brňanů, které poznamenala nervozita a zbytečně zdlouhavé kombinace. Vyrovnat se nepodařilo ani při dvou krátkých půlminutových přesilovkách pět na tři, při nichž domácí hokejisté vážněji neohrozili brankáře Horčičku. Naopak Zlín těžil ze své nejsilnější zbraně, chytré defenzivní taktiky.

I když v závěrečné třetině domácí hokejisté vystupňovali své úsilí, snaha o útočný hokej nabízela spíše šance ke skórování z rychlých protiútoků soupeři. Důras a po něm ani Sýkora ale na brankáře Trvaje nevyzráli.

Největší šanci k vyrovnání měl po akci Hubáčka deset minut před koncem Erat, jenž však v rozhodující chvíli promáchl a netrefil kotouč. Závěr už poznamenala nervozita, která se odrážela nejen v nepřesnostech, ale také pěstních soubojích. Necelé tři minuty před koncem neudržel nervy brněnský kapitán Hubáček, který byl vyloučen za nesportovní chování do konce utkání. Závěr dohrávala Kometa v oslabení a tím definitivně ztratila naději na zvrat.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 21. Galvas (Čajánek, Leška). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 13:13, navíc Hubáček do konce utkání, Koreis, Valach - Holík všichni 5 min. a do konce utkání, Roman Vlach do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7096.
Brno: Trvaj - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný, Malec, od 41. navíc Valach - Balej, Petrovický, Pospíšil - Dlouhý, L. Čermák, Jaroslav Svoboda - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Erat, Koreis, H. Zohorna - od 35. Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články