Hlavní obsah

Pardubice po čtyřech prohrách zabraly a porazily Litvínov

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili díky vydařené druhé třetině v úterním 26. kole extraligy Litvínov 5:1 a zabrali tak po čtyřech předchozích porážkách. Východočeši po bezbrankové úvodní části ve druhém dějství získali rozhodující náskok 4:0. Verva tak na venku nebodovala už popáté v řadě.

Článek

Domácí, kteří mají problémy s marodkou a nastoupili jen se třemi pětkami, sice měli v úvodu výraznou převahu, ale nedokázali ji zúročit. Pardubičtí dokonce nevyužili ani čtyřicetivteřinovou přesilovku pěti proti třem, ve které Fraňka neohrozili. Defenzivní taktika Litvínovu v úvodní části vycházela, ale druhá část už patřila domácím,.

Litvínov sice přečkal oslabení při Černoškově trestu, ale tři vteřiny po jeho návratu na led otevřel Kousal brankový účet utkání, když po zmatcích před Fraňkem dorazil Radilovu přihrávku. Z domácích hráčů očividně spadla nervozita, do jejich hry se vrátila lehkost a postupně přidávali další branky. Ve 32. minutě si útočník Kolář šikovně najel před Fraňkovu branku na Koukalovu přihrávku zpoza branky a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. O minutu později se trefil i Radil a ve 39. minutě upravil na 4:0 Nahodil.

Hosté se dočkali brankové radosti ve 41. minutě a postaral se o to Pojkar, který z mezikruží trefil k levé tyčce Růžičkovy branky. Pardubičtí měli příležitost zvýšit svůj náskok ve 44. minutě, ale Nahodil z trestného střílení po faulu Stříteského trefil jen spojnici levé a horní tyčky. Nahodil se ale přece jen dočkal druhého gólu v utkání, když ve 46. minutě vrátil za Fraňkova záda vyražený kotouč a korunoval tak výborný výkon třetího pardubického útoku.

Zbytek utkání byl už pouhou formalitou, domácí při malém počtu hráčů viditelně šetřili síly. V 57. minutě se diváci radovali z dalšího gólu v litvínovské brance, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím rozhodli, že kotouč nepřešel brankovou čáru.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Kousal (Radil), 32. Kolář I (Koukal), 33. Radil (Nahodil, Kolář II), 39. Nahodil (Bartek), 46. Nahodil (Radil, Zohorna) - 41. Pojkar (Trávníček). Rozhodčí: Šír, Mikula - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 8014.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Benák, Kolář II, Sičák, Borer - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Kousal, Buchtele - Radil, Nahodil, Zohorna - od 52. navíc T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.
Litvínov: Franěk - Gula, Kubát, Kousalík, Pojkar, Černošek, Havelka, Brejčák, Stříteský - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Hujsa, Jenáček - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Kýhos.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec